logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskac daneZdysku KTORYpoKliknieciu chceSIEformatowac?

Robercik32 20 Gru 2004 18:25 1032 6
REKLAMA
  • #1 1075491
    Robercik32
    Poziom 10  
    zawiesil mi sie komputer i gdy go uruchomilem ponownie(restart) to moj dysk (mam 2 podlaczone) ten bez windowsa stracil partycje!Jest to teraz jakis RAW , wczenisj mialem FAT32.Jak klikam na moj dysk E to mi wysakuje "Dysk nie jest sformatowany" "dysk w stacji dyskow E jest nie sformatowany" "czy chcesz go sformatowac "?. oczywiscie ja go nie chcem formatowac bomam tam bardzo wazne rzeczy i nie wiem jak moge je odzyskac?niechcial bym formatowac dysku mozna jakos przywrocic mu rozszerzenie FAT32 ? bez formatowania??A jesli nie to bardzo prosze o pomoc jak moge odzsykac te dane!!bede bardzo wdzieczny za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1075513
    u200765
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Nie pozostaje Ci nic innego jak sformatować a następnie odzyskać dane z tego dysku program IsyRecovery pracochłonne ale skuteczne.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1075593
    /|\Atari
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    Żadnego formatowania! Jest taki program, jak PCI File Recovery. Skutecznością dorównuje wielu drogim komercyjnym aplikacjom. polecam przeszukanie portalu cdrinfo.pl ponieważ było tam kiedyś opisane krok po kroku jak dane odzyskać z dysków, na których się posypał system plików itd... Szukać, to już prawdopodobnie w archiwach należy. Powodzenia i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1075661
    mlewsza
    Poziom 13  
    Jesli masz Partition Magic to zainstaluj go na tej partycji Windowsowej i odpal ... a potem wybierz stracony dysk i nacisnij UNDELETE :)

Powodzenia.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 1076093
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 63
    Mialem kiedys podobny problem partitiom magic nie zrobil u mnie nic uzylem ten easyrecowery odzyskal ale tylko troche dopiero w R-Studio udalo sie ,generalnie da sie odzyskac prawie wszystko ale wymaga troche czasu i miejsca na innej partycji na dane ktore chcemy odzyskac.
    A rstudio jest w dwoch wersjach do fat i do ntfs. Program niestety nie jest darmowya w wersji demo odzyskuje tylko pliki o rozmiarze do 64 kilo :(
  • Pomocny post
    #7 1077590
    mlewsza
    Poziom 13  
    Generalnie nie ma problemow powtarzalnych :) Wiec kazdy jeden jest jakims niejako odkryciem i akurat nalezy dopasowac soft do danego problemu - zdalna diagnoza to po prostu rzecz niemozliwa, opierajac sie nawet na szczegolowym opisie uzytkownika.

Kazdy soft do odzysku danych z HDD bedzie w tym przypadku dobry, a najlepszy ten, ktory odzyska ci dane :)

Aha polecam jeszcze Lost & Found 1.06 Powerquest'a

levi

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z dyskiem bez systemu Windows, który po awarii komputera i restarcie zmienił system plików z FAT32 na RAW, co skutkuje komunikatem o konieczności formatowania. Poszukuje sposobu na odzyskanie danych bez formatowania i przywrócenie systemu plików FAT32. W odpowiedziach zalecane jest unikanie formatowania i wykorzystanie specjalistycznego oprogramowania do odzyskiwania danych, takiego jak PCI File Recovery (PC Inspector File Recovery), IsyRecovery, EasyRecovery, R-Studio oraz Lost & Found 1.06 od Powerquest. R-Studio oferuje wersje dedykowane dla systemów FAT i NTFS, jednak pełna funkcjonalność jest płatna. Partition Magic może pomóc poprzez funkcję UNDELETE, ale nie zawsze jest skuteczny. Proces odzyskiwania wymaga czasu i miejsca na innym nośniku do zapisu odzyskanych plików. Zalecane jest poszukiwanie instrukcji i porad na portalach takich jak cdrinfo.pl.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA