logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra 128 + GPS 4 i powiadomienie sms o braku zasilania

maciek96 20 Sty 2012 21:09 3066 4
REKLAMA
  • #1 10425323
    maciek96
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam serdecznie,
    mam mały problem. W centrali Integra 128 jest funkcja powiadamiania sms-em o zaniku zasilania (zrzut ekranu w załączeniu) ale niestety ta funkcja poprostu nie działa. Jak załącze alarm i wywołam odpowiedni komunikat sms to oczywiście sie pojawia a ta funkcja zasilania poprostu martwa jest. Prosze o pomoc, podpowiedź..
    Pozdrawiam serdecznie
    Maciej

https://obrazki.elektroda.pl/2309502900_1327090127.jpg
  • REKLAMA
  • #2 10426899
    humek
    Poziom 32  
    Ocena: 164
    Rozumiem że masz do centrali Integra 128 podłaczony moduł GSM4 poprzez symulacje linii telefonicznej i inne SMS-y i komunikaty głosowe działaja Tobie sprawnie.W przypadku kontroli zasilania sprawdź w opcjach taką zakładkę po jakim czasie ma nastapić to powiadomienie.Jesli masz wpisany jakiś czas to dopiero po nim będzie działac powiadomienie.Ja robiłem takie powiadomienie jeszcze "klasycznie" kiedy Integra nie miała takiej opcji. Naruszenie linii wirtualnej wyjściowej (81:długa awaria AC) a powrót sieci to (83:koniec sygnalizacji wyjscia) i tu trzeba podać nr wyjscia tego od zaniku AC. te wyjscia naruszone przypisujesz do SMS -a w zakładce powiadamianie telefoniczne.Jesli żadne SMS-y nie wychodzą przez GSM4 to sprawdź czy masz przed numerem wpisanym do pagera cztery cyfry poprzedzające numer (1111XXXXXXXX) i to samo w zakładce oprogramowania modułu GSM4.
  • REKLAMA
  • #3 10426926
    maciek96
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witaj. Wszytkie smsy docierają i z tym nie ma problemu. Chciałem poprostu wykorzystać gotową funkcję którą ma nowy soft ale niestety ta opcja nie działa mimo odchaczenia. Może dlatego że centrala ma już ze 2 lata. Nie mam pojęcia.

Pozdrawiam MAciej
  • REKLAMA
  • #4 10426977
    humek
    Poziom 32  
    Ocena: 164
    Maćku 96 ! Właduj najnowszy soft i powinno zatrybić. Po to są wydawane aktualizacje by je wpisywać .Jesli ten soft jest z przed 2 lat to może nie obsługiwać tej funkcji mimo ze w najnowszych programach DLOADX ona istnieje. Warto jeszcze dopisać taki komunikat (niski stan akumulatora) .Pamietaj jednak ze czasmi SMS-y nie docieraja na czas i opóźnienie może wynosic i kilka godzin wiec te bardzo ważne zrównoleglij z komunikatami głosowymi (włamanie ,napad,sabotaż, pozar,gaz,niski stan aku itd) by nie było "po ptokach" potem.ja mam w domu Integre 32 (taka jest optymalna ) i nawet mam hasła których uzycie przy rozbrajaniu i uzbrajaniu powoduja wysłanie SMS-a, to sie przydaje np. do kontroli dziecka jak wraca ze szkoły lub osoby która podlewa kwiaty u Ciebie jak jesteś na wczasach itd. Sciągnij LOADERA i soft i załaduj do centrali ,bedziesz miał kilka nowych funkcji i nowe poprawki do softu .
  • #5 10427385
    BENO99
    Poziom 26  
    Ocena: 32
    Witam.
    Jaki masz ustawione max czas braku zasilania AC ??
REKLAMA