logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra 128 Plus i INT-GSM LTE - brak powiadomienia o odpięciu akumulatora.

turbopecet 14 Kwi 2024 13:45 327 4
  • #1 21044907
    turbopecet
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Centrala Integra 128 plus z modemem INT-GSM LTE nie powiadamia o odpięciu akumulatora. Informacja o awarii " PAMIĘĆ: Brak akumulatora płyty głównej" jest widoczna w programie DLOADX w zakładce Stan systemu > awarie ale SMS nie jest wysyłany. Centrala soft v. 1.22, INT_GSM v. 2.03. Inne komunikaty są wysyłane np. o awarii zasilania AC, więc chyba nie jest to problem samego INT_GSM. Proszę o podpowiedź jakie ustawienia sprawdzić, zmienić aby uruchomić powiadamianie związanie z brakiem napięcia DC na zaciskach akumulatora.
  • #2 21044921
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15505
    No a jak z ustawieniami powiadomień?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21044927
    turbopecet
    Poziom 11  
    Ustawienia powiadomień w module INT-GSM. Wpisany numer telefonu zaptaszkowane Akt. Strefa 1, Awarie, SMS. W ustawieniach INT-GSM zaptaszkowana pozycja powiadomienia SMS/CLIP.
  • #4 21045006
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1126
    Mnie dziwi, że komunikat jest: "PAMIĘĆ:", co oznaczałoby, że usterka pojawiła się i zniknęła, tylko została pamięć awarii.
    Czyżbyś nie skasował poprzedniej awarii, czy po prostu odpiąłeś i podpiąłeś aku?
  • #5 21045014
    turbopecet
    Poziom 11  

Komunikat w DLOADX po odpięciu akumulatora od płyty centrali: "Brak akumulatora płyty głównej". Po ponownym podpięciu komunikat jw. Dodałem przy numerze telefonu w INT-GSM użytkownika Administrator i zrobiłem downgrade centrali do wersji 1.19, ale nic to nie zmieniło. Odpięcie zasilania 230V od płyty i ponowne podpięcie skutkuje wysłaniem SMS-a o rozpoczęciu i zakończeniu awarii AC.
    Po ok. 10 min. przyszło powiadomienie SMS "Niskie napięcie akumulatora", w DLOADX "Nienaładowany akumulator". Nie przychodzi SMS o braku podpiętego akumulatora do centrali.
REKLAMA