logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Silnik Briggs 13HP 28M707 - gdzie podłączyć linkę ssania w traktorku MTD e130?

gibonm 22 Sty 2012 16:08 12888 7
REKLAMA
  • #1 10432807
    gibonm
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam kolegów

Mam pytanie. Chodzi mi o traktorek z silnikiem briggs 13 hp model: 28M707 TYPE:0136-01 CODE:9508104D, który kupiłem niedawno. Moja prośba jest następująca: potrzebuję jakiegoś zdjęcia gdzie będzie pokazane gdzie dokładnie podczepiona jest linka ssania, bo u mnie dynda sobie ona wolno, a nie mogę za bardzo znaleźć miejsca gdzie ona powinna być załączona.
    Kolejna prośba to taka czy ktoś się orientuje gdzie mogę dostać całą kompletna linkę wraz z cięgnem do gazu do traktorka MTD e130 z silnikiem o którym mowa.
    I ostatnie to chciałbym poznać Wasze zdanie czy oferowane na allegro rozruszniki do silnika briggs są rozrusznikami oryginalnymi czy zamiennikami, i ewentualnie czy warto taki kupić zamiast regenerować oryginalny. Chociaż nie wiem czy ten który dotąd pracował w moim traktorku jest oryginalny bo nie ma na nim żadnych numerów fabrycznych:

Będę wdzięczny za pomoc
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10433127
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10433512
    gibonm
    Poziom 10  
    nie, chodzi mi dokładnie o linkę ssania
    mój silnik to traktorek i silnik to identyczny jak ten na zdjęciu (zdjęcie znalezione na necie). Widać na desce dwie wajchy: ssanie i gaz. Linkę gazu mam podłączoną, a ssanie nie, i nie wiem gdzie ja podłączyć.
    Silnik Briggs 13HP 28M707 - gdzie podłączyć linkę ssania w traktorku MTD e130?

Dodano po 35 [minuty]:

nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie
    Czy posiada ktoś jakiś katalog części do tego silnika, chodzi mi o numer fabryczny tej linki od gazu, a kolejne pytanie to jaka świeca zapłonowa idzie to tego silnika?
  • #4 10433897
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 10434672
    gibonm
    Poziom 10  
    RychoT pod tym numerem jaki mi podałeś, czyli 746-0616A jest linka do ssania, a tę akurat mam dobrą tylko nie wiem gdzie ma być podłączona, a ja potrzebuję linkę z cięgnem do gazu, bo rozsypał mi się w niej pancerz i połamała manetka. A odnośnie rozrusznika to tak podejrzewałem, że będzie to podróba dlatego jutro zaniosę swój do serwisu briggsa i zapytam ile wezmą za wymianę tulejek, szczotek i bendiksa.
  • REKLAMA
  • #7 10438467
    gibonm
    Poziom 10  
    Rycho T to cięgno wydaje się być chyba to, chociaż u mnie jest ta dźwignia metalowa a we wskazanym przez Ciebie jest chyba plastikowa, ale to najmniejszy problem.
    Jak byłbyś jeszcze łaskaw i wskazał mi która to dokładnie linka gazu podchodzi do mojej wersji (współpracująca z wyżej wskazanym cięgnem). Numer znajdujący się po siedzeniem to 136N765N678, a wszystkie dane samego silnika napisałem w pierwszym poście.

Dzisiaj zaniosłem do serwisu brigsa rozrusznik i jutro mają dać mi znać co z nim dalej robić, czy opłaca się go regenerować czy trzeba będzie kupić nowy. Jeżeli trzeba będzie kupić nowy to stanę przed dylematem czy kupić chińską podrubę za 170 zł czy oryginał za jakieś 450zł, a tyle to mnie nie swędzi ;)
    pozdrawiam

Dodano po 16 [minuty]:

znalazłem katalog części do mojego modelu 136N765N678 i faktycznie jeżeli chodzi o manetkę to miałeś rację. Zastanawiam się tylko na linką od gazu bo jest ona oznaczona trzema różnymi numerami katalogowymi/: 43, 43A i 43B. Chodzi mi o ten rysunek:
    http://www.worldofmowers.ltd.uk/Spares/SpareParts.aspx?ID=26578
    ktoś wie o co tu może chodzić?
  • #8 10438911
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat podłączenia linki ssania w traktorku MTD e130 z silnikiem Briggs 13HP model 28M707. Zwraca się o zdjęcie ilustrujące prawidłowe podłączenie linki ssania, ponieważ obecnie jest ona odłączona. Dodatkowo pyta o dostępność linki gazu oraz o jakość rozruszników oferowanych na Allegro, zastanawiając się nad regeneracją oryginalnego rozrusznika. Użytkownicy wskazują numery katalogowe linki ssania i gazu oraz sugerują, aby sprawdzić możliwość naprawy rozrusznika przed zakupem nowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA