Założyłem dzisiaj ten kruciec zamiast tego dławika i jak juz chyba pisałem jest ok. ale tylko z tym krućcem jest ok, olej już nie wydostaje się na zew.Mam inny problem nie unosi wogóle mi podnośnik.Sprawdzałem jest za mało oleju na bagnecie, mam nadzieje że jak to uzupełnię będzie ok.Ale czeka mnie chyba wymiana uszczelek na siłowniku+ten trzon,ale nie wiem czy tylko trzon czy też ten tłok co jest przykręcony do trzonu trzeba wymienić i czy to ma sens??A co do podnośnika wlany był olej SUPEROL , czy może zostać??ten stary jak się okazało a był to HIPOL został spuszczony bo się pienił.Czekam na podpowiedzi czy dolać superolu czy tak jak mi kolega pisał L-HLtaki gdzieś to będzie spokój z wyciekami.Władek służy telko do lekkich prac polowych i nie ma styczności z przyczepami żeby je kipować.Czy można w takim wypadku zamienić sekcje tą od podnośnika z tą od kipowania na rozdzielaczu??Pozdrawiam
Dodano po 10 [minuty]:
Tak jak kolega mi już pisał w podnośniku zostawię superol bo nie ma styczności z innymi maszynami przez jakieś kipowanie,używany jest tylko podnośnik.Tylko podpowiedzcie mi co z tym siłownikiem mam zrobić , czy może wymienić go na nowy??bez żadnych napraw??Czy może zacięła się ta sprężynka w rozdzielaczu i tam trzeba to rozkręcić??Nie wiem sam??I dlatego poczekam na wasze opinie.Pozdrawiam