logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć sterowniki do HP G62 a05Sw na Windows XP 32-bit?

Smigalski 24 Sty 2012 12:08 3310 9
  • #1 10441276
    Smigalski
    Poziom 9  
    Witam
    Jak w temacie planuję instalację Windows Xp na w/w notebooku. Poszukuję sterowników. Na stronie Hp nie ma, szukałem również na forum.

Z góry dziękuję.
  • #2 10441424
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1067
    Windows 7 jest oryginalnym systemem, polecam zrobić kopię partycji recovery. Ze sterownikami trochę trzeba się pomęczyć:
    Link
  • #3 10441441
    Smigalski
    Poziom 9  
    Nie posiadam partycji recovery, ponieważ zmieniałem dysk.
    Na hp stronie nie było do mojego modelu. Myślisz że od innych mogą pasować?

Dodatkowo Xp nie widzi dysku podczas instalacji, czy to wina sterownika? Windows Xp Sp3.

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

Dodaje dokładniejsze nazwy podzespołów do których potrzebuje sterowników:

Procesor: Procesor dwurdzeniowy AMD Athlon II Dual-Core P320, 2,1 GHz
    Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 4250
    Wbudowana karta sieciowa: Ethernet LAN 10/100BASE-T
    Łączność bezprzewodowa: 802.11 b/g/n

Potrzeba również sterownika do dysków sata, którego można dograć do windows xp. Pozdrawiam
  • #5 10487700
    Smigalski
    Poziom 9  
    Driver
    Ściągnąłem sterowniki z Twojego linku, dograłem je w programie nLite. Ale bezskutecznie, nadal przy próbie instalacji mam błąd że nie można zainstalować systemy, ponieważ nie znaleziono żadnego dysku. W Biosie nie mogę przestawić tych controlerów, mam tylko jeden do wyboru.
    Sprawa jest dość pilna gdyż w poniedziałek jadę na 3 tyg do szpitala a chciałbym mieć komputer, a nie jak obecnie odkurzaczo-farelkę.

Może ktoś posiada obraz płyty z dogranymi sterownikami do HP G62 05sw.

Pozdrawiam
  • #6 10488622
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4845
    Załączniki:
    • RAID7xx.zip (257.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 10517431
    Smigalski
    Poziom 9  
    Witam
    Te sterowniki z wyżej wymienionego postu trzeba dograć za pomocą Nlite?
    Jaka wersja systemu będzie najlepsza? Xp sp3 czy może Xp HE sp2?
    Czy zmiana z win 7 na Xp przyniesie korzyść w chłodzeniu komputera? Bo aktualnie na 7 komp notebook bardzo głośno chodzi i się grzeje...

Pozdrawiam
  • #8 10517454
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 918
    Smigalski napisał:
    Witam
    Te sterowniki z wyżej wymienionego postu trzeba dograć za pomocą Nlite?
    Jaka wersja systemu będzie najlepsza? Xp sp3 czy może Xp HE sp2?
    Czy zmiana z win 7 na Xp przyniesie korzyść w chłodzeniu komputera? Bo aktualnie na 7 komp notebook bardzo głośno chodzi i się grzeje...

Pozdrawiam

XP home czy professional -> Link

Zmiana systemu nie spowoduje że przestanie się grzać. Trzeba otworzyć, wyczyścić chłodzenie, zmienić pastę na procesorze. Jeśli nie czujesz się na siłach oddaj do serwisu.
  • #9 10517599
    Smigalski
    Poziom 9  
    W sumie na siłach to może i tak, ale ten Hp ma około 8 miesięcy, jest na gwarancji.

Dlatego debatuje czy warto go otwierać, ale znów dziwi mnie że z 2 miesiące temu nie miałem tego problemu, tyle że miałem system 7 HE 32 bit, czy to może mieć wpływ?
    Fabryczny z recovery, ale zmieniłem dysk i straciłem recovery, a jak kupiłem win to x64.

Dodano po 1 [minuty]:

A wracając do różnic, to wiem, słyszałem że Xp Professional od HE jest dużo lepszy. Chodziło mi czy ten dograny sterownik do dysku będzie miał jakiś wpływ.
  • #10 10519270
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 918
    Smigalski napisał:
    W sumie na siłach to może i tak, ale ten Hp ma około 8 miesięcy, jest na gwarancji.

Dlatego debatuje czy warto go otwierać, ale znów dziwi mnie że z 2 miesiące temu nie miałem tego problemu, tyle że miałem system 7 HE 32 bit, czy to może mieć wpływ?
    Fabryczny z recovery, ale zmieniłem dysk i straciłem recovery, a jak kupiłem win to x64.

Dodano po 1 [minuty]:

A wracając do różnic, to wiem, słyszałem że Xp Professional od HE jest dużo lepszy. Chodziło mi czy ten dograny sterownik do dysku będzie miał jakiś wpływ.

Jak ma gwarancje to się nie zastanawiaj, tylko wysyłaj bezpośrednio do HP.
    Recovery odzyskasz wysyłając do autoryzowanego serwisu.
    Odnośnie XP Professional i Home to ręce opadają, masz wszystko położone na tacy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sterowników do laptopa HP G62 a05Sw w celu instalacji systemu Windows XP 32-bit. Na stronie HP nie znalazł odpowiednich sterowników, a także napotkał problemy z wykryciem dysku podczas instalacji. W odpowiedziach sugerowane są różne źródła sterowników oraz metody ich integracji, w tym użycie programu nLite. Użytkownik zadaje pytania dotyczące wersji systemu XP oraz wpływu na chłodzenie laptopa, a także rozważa wysłanie urządzenia do serwisu w celu odzyskania partycji recovery. Wskazano również, że zmiana systemu nie rozwiąże problemów z przegrzewaniem się laptopa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA