logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz lampowy z głośnikami V5 Vacuum Tube MANTA V5

gnomek89 24 Sty 2012 12:25 2524 1
REKLAMA
  • #1 10441337
    gnomek89
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam moi mili,

Prosiłem was kiedyś o opinie głośników edifiera S530D które miałem zamiar kupić.

Dziś mam do was troszkę inną prośbę o małe porównanie. Jestem Laikiem co do sprzętu dźwiękowego.. Proszę was moi drodzy o porównanie Edifiera z wzmacniaczem vacuum V5 MANTA

Ostatnio nie udało mi się dostać S530D, a teraz zbliżają sie urodziny brata i chciałbym aby był zadowolony z prezentu. Nie ukrywam że zależy mi na czystości dźwięku - zdążyłem wyczytać że wzmacniacze lampowe z tego właśnie słyną. Na temat V5 manty naczytałem się już sporo w sieci jak i na naszym forum - elektroda. Zauważyłem ze opinie są mieszane co do tego sprzętu jak i były wystawiane dość dawno. Prosił bym o pomoc osób które miały ostatnio jakieś doświadczenie. Czy warto kupić taki sprzęt czy jednak zaufać marce Edifier, a Mante odłożyć daleko..

Proszę o opinie za co z góry każdemu dziękuję,
    Pozdrawiam serdecznie,
    gnomek89.

Wzmacniacz lampowy z głośnikami V5 Vacuum Tube MANTA V5
  • REKLAMA
  • #2 10443442
    minkovsky
    Poziom 10  
    Witam Cię,
    Od niedawna jestem posiadaczem wzmacniacza Manta V5.
    Nie jest to sprzęt z górnej półki, ale także wyśmienicie się sprawuje. W porównaniu do głośników Edifiera - ciężko stwierdzić.
    Co do czystości dźwięku - zgodzę się.
    Jeśli nie chcesz wydać zbyt dużo - Manta v5 będzie dobrym prezentem.
    Pozdrawiam
REKLAMA