logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kolumny stereo do 1000 zł do Denon PMA-880R, 17m2, Magnat Supreme 2000 czy inne?

karol90098 24 Sty 2012 13:32 1967 6
REKLAMA
  • #1 10441534
    karol90098
    Poziom 10  
    Witam. Poszukuje kolumn stereo do 1000zl. Pokój 17m2 z tym ze jedna ściana skośna(poddasze). Głównie chodzi mi glęboki bas, niekoniecznie szybki ponieważ muzyka ktorej slucham tego nie wymaga.Nie jestem audiofilem, a sprzet nie bedzie uzywany codziennie.Wzmacniacz Denon Pma 880r (okolo 2x 100w 8 om i 2 x 140w 4om) Moge kupić kolumny Magnat Supreme 2000 (220w/450w)prawie nowe (1 miesiac) za 900zl. Czy to dobra opcja ? Czy może szukać czegos innego. Co polecacie? Może jakis sub za 700zl i do tego jakies podstawkowce za 300?

Ps. Czytalłem chyba cale forum wiec nie odsylajcie mnie do linków ,bo napewno juz czytalem. Każdy problem jest inny.
  • REKLAMA
  • #2 10441997
    Areek2
    Poziom 21  
    Ocena: 99
    A DIY wchodzi w grę?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 10442148
    Areek2
    Poziom 21  
    1000zł to niezbyt wiele więc dobrze grające, nowe kolumny ciężko będzie znaleźć, jeżeli mają też zagrać niskim basem.
    http://allegro.pl/kolumny-diy-seas-i2034470426.html - napisz do kolesia, jeżeli jeszcze nie sprzedał to warto, za tą cenę raczej nie znajdziesz nic lepszego
    http://allegro.pl/monitory-3sm-stx-18awx-seas-27tbfc-i2057363810.html - także ciekawa propozycja, opisana na diyaudio.pl
    DIY STX MX-140, STX FX-200, Tonsil Siesta (kolejność od lepszych do gorszych, poszukaj tutaj na forum i na diyaudio.pl)

Jakiej muzyki słuchasz? Budżet sztywny?

Edit:
    Jeżeli masz umiejętności i możliwości rób bądź weź pod uwagę zakup DIY ;)
    Robiąc samemu kolumny możesz zaoszczędzić nawet 60% pieniędzy w porównaniu do zakupu nowych kolumn.
    Z używanych, fabrycznych kolumn na chwilę obecną nie widzę nic ciekawego na allegro.
  • REKLAMA
  • #5 10443048
    karol90098
    Poziom 10  
    Muzyka każda ,ale głównie klubowa, rap czasami lepsze kawałki z każdego innego rodzaju muzyki od np. Stinga po np. Limp Bizkit. Budżet hmmm. Jesli sprzęt ma być nowy to pewnie będzie możliwość zakupu na raty, a jeśli tak to budzet urośnie. Umiejętnosci podstawowe są ,mozliwosci też ale czasu prawie wogóle. Wiec wolalbym kupić gotowca. Tylko skąd będę wiedział czy dane kolumny sa złożone odpowiednio... Zastanawia mnie też czy mój wzmacniacz (Denon Pma 880r) jest wart podłączenia kolumn za te pieniadze. Te Magnaty odpadają?
  • #6 10443688
    Areek2
    Poziom 21  
    Te Magnaty to nic specjalnego, chowają się przy tych które Ci zaproponowałem.
    A i wykonanie też przeciętne, zapewne cieniutkie ścianki, brak forniru, słabe elementy w zwrotnicy (jeżeli w ogóle taka w nich występuje).
    Czy są złożone odpowiednio sam możesz ocenić, Żółwik zna się na rzeczy ;)
    http://diyaudio.pl/showthread.php/18919-Kolumny-2-dro%C5%BCne-3SM-w-moim-wydaniu
    Te drugie z tego co mi wiadomo zrobił dj_zibi znany na diyaudio, choć teraz nie mogę znaleźć tematu, w którym je przedstawił.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje kolumn stereo do 1000 zł do pokoju o powierzchni 17 m², z naciskiem na głęboki bas. Wzmacniacz to Denon PMA 880R. Propozycje dotyczące kolumn obejmują modele DIY, takie jak Seas oraz STX, które mogą zapewnić lepszą jakość dźwięku w porównaniu do Magnat Supreme 2000. Użytkownik preferuje gotowe rozwiązania ze względu na brak czasu na budowę własnych kolumn, ale zastanawia się nad jakością wykonania i odpowiednim złożeniem. Wskazano, że Magnaty nie są najlepszym wyborem, a DIY może przynieść oszczędności i lepsze brzmienie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA