logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja sterownika nVIDIA GTS 250M na Windows 7 64bit - błąd instalacji

lukasz726 24 Sty 2012 13:39 1867 7
REKLAMA
  • #1 10441552
    lukasz726
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    Zadanie dla laika może się wydawać, ale mam problem taki po raz pierwszy w życiu. Mianowicie nie mogę zainstalować sterownika karty graficznej nVIDIA GTS 250M. Zainstalowany system to win7 64bit, sterowniki dla win7 64bit wersja 285.62 , przy standardowej instalacji wyskakuje jak na foto 1 . Cóż czasami tak bywa, ale instaluję z poziomu menagera urządzeń i podaję dokładną ścieżkę do sterownika. Po podaniu mamy komunikat z foto nr. 2, włączyłem aidę bo zaczynam mieć wątpliwości co do sprzętu, a odczyt mamy na foto aida. Doszedłem do wniosku że karta jest uszkodzona, więc ją poszedłem wymienić ponieważ została kupiona jako leżak magazynowy nie używana nowa. Po wymianie karty dokładnie to samo, kolejnej wymianie ciągle to samo. Nie mam koncepcji i pomysłów. Może ktoś już miał taki problem. Proszę powstrzymać się od komentaży typu: czy aby na pewno masz system 64bit itp. chipset graficzny to N10E-GE-A2

ps.zamontowałem dysk inny i instaluję wersję 32bit. Ciekaw jestem co mi pokaże teraz.

ps.zainstalowałem 32bit i teraz tak: standardowo nie instalują się sterowniki i wyskakuje dokładnie taki komunikat jak na foto 1. z menagera urządzeń zainstalowałem i dziłają prawidłowo. Jednak nie zmienia to faktu że potrzebuję zainstalować na wersji 64bit i nadal czekam na sugestie.

Instalacja sterownika nVIDIA GTS 250M na Windows 7 64bit - błąd instalacji Instalacja sterownika nVIDIA GTS 250M na Windows 7 64bit - błąd instalacji Instalacja sterownika nVIDIA GTS 250M na Windows 7 64bit - błąd instalacji
  • REKLAMA
  • #2 10442426
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1473
    Witam
    Taki sam efekt jest po zainstalowaniu sterowników z płyty dołączonej do karty bez instalowania do wersji /aktualizacji/ 285.62?
  • REKLAMA
  • #3 10442535
    lukasz726
    Poziom 26  
    Mam kolejne problemy. Mało tego że 32bit i nie widzi mi całego ramu to do tego nie działa jak powinno, ponieważ działa mi sterownik 267.76 32bit , natomiast program wymaga mi co najmniej wersji 285.38 , przy której występują wyżej wymienione problemy również.
  • REKLAMA
  • #4 10442787
    pioart
    Poziom 38  
    Co to jest za MB?
  • #5 10442814
    lukasz726
    Poziom 26  
    kolego z nazwy karty wynika że to wersja mobilna, więc to laptop acer aspire 7738G
  • REKLAMA
  • #6 10442905
    pioart
    Poziom 38  
    No to inaczej.
    Rozumiem że ten laptop nie ma MB.
    Jak widać z tego co podałeś w załącznikach płyta nie właściwie odczytuje urządzenie lub oprogramowanie sobie z tym nie radzi.
    Jaka jest przyczyna wymiany grafiki? Bo chyba z oryginału jej tam nie było /chyba że się mylę/ .
  • #8 10444052
    lukasz726
    Poziom 26  
    Proszę. Dokładnie widać wszystko na foto. Nigdy nie instalowałem w ten sposób, ponieważ nie miałem takiej potrzeby. Nie mniej jednak nie mogę znaleść sterowników po tych oznaczeniach. Wszędzie gdzie mowa o tym sterowniku niezbędny jest program który nam go ściągnie, oczywiście płatny, ale nie tędy droga. Nie zamierzam płacić za sterownik do karty za którą już zapłaciłem.

Proszę poprawić posty i wkleić zdjęcia wg tej instrukcji: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html [DriverMSG]

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z instalacją sterownika karty graficznej nVIDIA GTS 250M na systemie Windows 7 64-bit. Po próbie instalacji wersji 285.62, pojawiają się błędy, a instalacja z poziomu menedżera urządzeń również nie przynosi rezultatu. Użytkownik wymienił kartę na nową, ale problem nadal występuje. W odpowiedziach zasugerowano, że płyta główna może nieprawidłowo odczytywać urządzenie, a także zapytano o identyfikator wystąpienia urządzenia. Użytkownik rozważa instalację systemu 32-bitowego, ale napotyka na inne problemy, takie jak niewidoczność całej pamięci RAM oraz niekompatybilność z wymaganymi wersjami sterowników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA