Zadanie dla laika może się wydawać, ale mam problem taki po raz pierwszy w życiu. Mianowicie nie mogę zainstalować sterownika karty graficznej nVIDIA GTS 250M. Zainstalowany system to win7 64bit, sterowniki dla win7 64bit wersja 285.62 , przy standardowej instalacji wyskakuje jak na foto 1 . Cóż czasami tak bywa, ale instaluję z poziomu menagera urządzeń i podaję dokładną ścieżkę do sterownika. Po podaniu mamy komunikat z foto nr. 2, włączyłem aidę bo zaczynam mieć wątpliwości co do sprzętu, a odczyt mamy na foto aida. Doszedłem do wniosku że karta jest uszkodzona, więc ją poszedłem wymienić ponieważ została kupiona jako leżak magazynowy nie używana nowa. Po wymianie karty dokładnie to samo, kolejnej wymianie ciągle to samo. Nie mam koncepcji i pomysłów. Może ktoś już miał taki problem. Proszę powstrzymać się od komentaży typu: czy aby na pewno masz system 64bit itp. chipset graficzny to N10E-GE-A2
ps.zamontowałem dysk inny i instaluję wersję 32bit. Ciekaw jestem co mi pokaże teraz.
ps.zainstalowałem 32bit i teraz tak: standardowo nie instalują się sterowniki i wyskakuje dokładnie taki komunikat jak na foto 1. z menagera urządzeń zainstalowałem i dziłają prawidłowo. Jednak nie zmienia to faktu że potrzebuję zainstalować na wersji 64bit i nadal czekam na sugestie.
ps.zamontowałem dysk inny i instaluję wersję 32bit. Ciekaw jestem co mi pokaże teraz.
ps.zainstalowałem 32bit i teraz tak: standardowo nie instalują się sterowniki i wyskakuje dokładnie taki komunikat jak na foto 1. z menagera urządzeń zainstalowałem i dziłają prawidłowo. Jednak nie zmienia to faktu że potrzebuję zainstalować na wersji 64bit i nadal czekam na sugestie.