Witam Nie dawno zakupiłem Audi 80 w automacie. Autko jest wizualnie w bardzo dobrym stanie, zadbane. Przebieg to 180000 i wygląda na to że oryginalny (nikt by się nie bawił w kręcenie). Tylko denerwuje mnie że przy przyspieszaniu, potrafi szarpnąć przy zmianie biegów. Jest to takie uczucie jak by ktoś puścił za szybko sprzęgło. Czasem tak mu się tak udaje że przełączy gładko ale to się zdarza dość rzadko. Po za tym wszystko jest ok.
Niepokoją mnie dwa szczegóły:
- Poziom cieczy w skrzyni jest dużo większy niż pokazuje miarka, nawet przy zimnym silniku. Sięga aż do momentu gdzie miarka się skręca i kończy się skala...
-Cięgno "gazu" skrzyni biegów jest tak ustawione, że nawet po puszczeniu gazu naciąga ok 1 cm od pozycji "0"
Czy jeden z tych szczegółów może powodować szarpanie przy zmianie biegów? Co do linki to wydaje mi się że nie, bo i tak gaz trzymam wciśnięty.
A może takie szarpanie to normalne w Audikach w automacie..?
Niepokoją mnie dwa szczegóły:
- Poziom cieczy w skrzyni jest dużo większy niż pokazuje miarka, nawet przy zimnym silniku. Sięga aż do momentu gdzie miarka się skręca i kończy się skala...
-Cięgno "gazu" skrzyni biegów jest tak ustawione, że nawet po puszczeniu gazu naciąga ok 1 cm od pozycji "0"
Czy jeden z tych szczegółów może powodować szarpanie przy zmianie biegów? Co do linki to wydaje mi się że nie, bo i tak gaz trzymam wciśnięty.
A może takie szarpanie to normalne w Audikach w automacie..?