logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dla początkujących : Jak zmienić klucze na nowsze w sofcie

KRapicki 21 Gru 2004 17:41 4900 19
REKLAMA
  • #1 1077789
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Witam. Postanowiłem otworzyć pare tematów z rzeczami przydatnymi dla początkujących ( 1. Jak zmienić klucze na nowsze w sofcie ). Dotyczy to tunera Philips 3010. A więc do dzieła :
    Aby zmienić kody na nowsze w naszym tunku, będziemy potrzebowali dwóch programów i przygotowany na dysku soft do aktualizacji. Pierwszy program to Downloader, którym pobierzemy z netu klucze (POBIERZ !!!). Drugi to EMU Update, tym programem "wtłoczymy" kody do softu (POBIERZ !!!).
    A tutaj instrukcja co i jak ( oczywiście przed przystąpieniem do operacji rozpakuj archiwa ) :

1. Otwieramy Downloadera
    2. Zakładka ustawienia/internet
    3. ftp://kuba.durl
    4. pobierz plik
    5. Czekamy
    6. Plik : Emu / Section
    7. Generowanie miniEMU
    8. >>
    9. Zakładka 4,096KB
    10. Wpisujemy Dzisiejszą datę i Zapisz
    11. Zamykamy Program
    12. Otwieramy EMU-Update’a
    13. OPEN FIRMWARE EMU
    14. Wybieramy plik z starszym softem , a nie plik z downloadera !
    15. Otwórz
    16. Otwieramy EMU_KEYS.bin
    17. Wybieramy plik z downloadera
    18. Klikamy EXIT
    19. I Plik ze starszym softem ma już nowy SOFT

Życzę powodzenia.
    Pamiętajcie, ze oglądanie pay-TV bez opłacania abonamentu jest nielegalne!
    Opis zamieszczony tutaj możecie wykorzystywać wyłącznie dla celów edukacyjnych!!!
  • REKLAMA
  • #2 1084389
    reb
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    DLA CZEGO PO WGRANIU SOFTA URUCHOMILY MI SIE TYLKO POLSAT I POLSAT 2?A RESZTY NIE WIDZI?
  • REKLAMA
  • #3 1084457
    Jacu$
    Poziom 27  
    Ocena: 26
    Bo to prawdopodobnie nie są kodowane kanały z pakietu PC tylko nadawane oddzielnie z SR=6200 na FREQ=11413MHz w polaryzacji poziomej.
  • #5 1085416
    reb
    Poziom 16  
    a jak mam karte orginalna WIZJI?

Dodano po 7 [sekundy]:

• #6 1085432
    KRapicki
    Poziom 24  
    Cytat:

To pooglądasz tylko kanały niekodowane FTA. Pozdrawiam
  • #7 1085442
    reb
    Poziom 16  
    czyli nie mam szans na np. pakiet POLSATU?
  • REKLAMA
  • #8 1085443
    KRapicki
    Poziom 24  
    reb- Niestety nie, przkro mi :( Bo znalazło by się dużo takich cwaniaczków jak ty, żeby sobie pooglądać z karty wizji ;).

Pozdrawiam.
  • #9 1085448
    reb
    Poziom 16  
    co mam zrobić aby na 3010 rozkodować jaki kolwiek kanał?
  • #10 1085469
    KRapicki
    Poziom 24  
    Zestaw do przeprogramowania ...
    Karta FUN / Funrarri lub inna ...
    Programator
    Kabel Null-Modem
    Soft

itp.

Poszukaj na allegro.pl "Zestaw do przeprogramowania 3010/6010" czy jakoś tak. Po zakupie tego wgrywasz odpowiedni soft i wsad na karte i bedzie smigało aż miło.

Pozdrawiam.
  • #11 1085478
    reb
    Poziom 16  
    to ta karta co mam w smieci?i wdlug twoich wskazowek i bedzie dzialac?ok dzieki!
  • #12 1085557
    YR1
    Poziom 24  
    Ocena: 52
    Proponuje skystar2 - to chyba najlepsza karta dvb do kompa. progdvb i do tego plugin S2-EMU. Softcam z aktualnymi kluczami. Polsta koduje w Nagravision. Reszta tak jak w pierwszym opisie. Oczywiście antena na hot birda. Pozdrawiam YR1
  • #13 1085825
    zaba692
    Poziom 11  
    Jak dokładnie wygląda obsługa kart DVB. Ja znam się bardziej na Philipsach i możliwe że chce zmienić branże!! Z góry dzieki za dokładny opis co i jak !!
  • #14 1087179
    Bonifacy
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    Zobacz tu

Cytat:
    Jak dokładnie wygląda obsługa kart DVB. Ja znam się bardziej na Philipsach i możliwe że chce zmienić branże!! Z góry dzieki za dokładny opis co i jak !!

Napisz jaki system posiadasz i jaki sprzet.

Na wstępie napisze tak musisz mieć minimum 700MHz procka zdało by się 128MB ramu (wymagane 32); minimum jakaś riva TNT,

Co do softu to jeśli maswz XP albo jakiś z seri NT to mozesz zainstalować takie programy jak MyTheatre(DVBCore) itp na 9x pozostaje ProgDVB; SkyView, AltDVB. Ja doradził bym ci Prog DVB moze czasami muła łapie ale jest zgodny z wiekszościa kart, akceptuje wiekszość grafów,akceptuje pluginy.

Co do urzytku takiej karty to wkładasz ją, instalujesz sterowniki, instalujez progDVB (albo jakiś inny program) zaznaczasz z jakiego satelity kozystasz, skanujesz satelite w poszukiwaniu kanałów i ogladasz ewentualnie zeby nieskanować mozesz sobie w internecie znaleźć gotową listę kanałów.

Co do pluginów to np posiadając orginalną kartę Cyfry+ mozesz kupić sobie phoenixa i za pomocą pluginu Poor Man's CAM sexa oglądać pakiet cyfry za pomoca kompa.

Co do mozliwości karty do mozesz nagrywać np filmy na dysk w formacie MPEG-2, mozliwość dostepniania streamu w sieci, za pomocą np Project IGI możesz sobie wstawić tekst do zagranicznych filmów itp.
  • #15 1087477
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    Świetna zabawa z tym codziennym ładowaniem kluczy wraz z całym softem :) To już lepiej odpuścić sobie to kulawe EMU, dodać do tunera generator 10MHz i na funce będzie AU na polsat.

Odnośnie kart DVB - polecam zobaczyć sobie HDTV - rozdzielczość 1920x1088, żaden popularny stacjonarny tuner tego nie pociągnie. Z Astry nadawane są 2 kanały w HDTV, ale żeby to obejrzeć na kompie potrzebny jest mocny procesor (~3GHz), albo trochę słabszy jeśli mamy kartę ATI i wiemy jak skonfigurować filtry graficzne.

http://www.yansat.pl/index.php/showUserSite/50
  • #16 1118772
    reb
    Poziom 16  
    jaka jest najlepsza lista kanalow do philipsa 3010?

Dodano po 1 [minuty]:

i najlepszy wsad do funki?
  • REKLAMA
  • #18 1120030
    reb
    Poziom 16  
    co moze byc przyczyna restaru tunka na sloneczku,na M......N restart nie wystepuje,na wyswietlaczu blyska E052.MAM SOFT EMU B2 wsad na funke 071.Prosze o pomoc.DZIEKI
  • #19 1120139
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    W najnowszych softach z EMU sekcja kluczy nie jest zapisywana do flasha, lecz dodana jest do listy kanałów.
  • #20 1120177
    reb
    Poziom 16  
    bardzo prosze podaj mi ktora liste kanalow mam wgrac.

Dodano po 54 [minuty]:

jak sie nazywa programik do programaowania karty?

Dodano po 55 [minuty]:

jeszcze mam prosbe po podlaczeniu programatora trzeba przestawic cos w biosie jak ktos wie prosze o podpowiedz,po prostu zapomnialem. dzieki

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy zmiany kluczy na nowsze w oprogramowaniu tunera Philips 3010. Proces wymaga użycia dwóch programów: Downloader do pobrania aktualnych kluczy z serwera FTP oraz EMU Update do wgrania kluczy do softu tunera. Użytkownicy zgłaszają problemy z dostępem do kanałów po aktualizacji, co wynika z kodowania sygnału i wymaga posiadania odpowiedniej karty dostępu, np. FUN lub oryginalnej karty Wizji, choć ta ostatnia umożliwia odbiór tylko kanałów FTA. Wskazano, że do dekodowania kanałów kodowanych potrzebny jest zestaw do przeprogramowania tunera, w tym karta FUN, programator i kabel Null-Modem. Polecane jest także użycie oprogramowania ProgDVB z pluginem S2-EMU do odbioru i dekodowania sygnału DVB na komputerze. W dyskusji pojawiły się uwagi o ograniczeniach sprzętowych, takich jak wymagana moc procesora i kompatybilność kart DVB. Użytkownicy dzielą się linkami do gotowych list kanałów i wsadów do kart FUN. W najnowszych wersjach softu EMU sekcja kluczy nie jest zapisywana bezpośrednio do pamięci flash tunera, lecz dodawana do listy kanałów. Pojawiły się także pytania o konfigurację BIOS-u przy podłączaniu programatora karty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA