logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Felicia 1.3 MPI - trudności z odpalaniem i zapach benzyny w komorze silnika

marecki1.3mpi 26 Sty 2012 13:43 5573 4
REKLAMA
  • #1 10450590
    marecki1.3mpi
    Poziom 9  
    Witam mam dosc duzy problem ze swoja skoda, mianowicie odpala cieżko a po uruchomieniu silnika pracuje przez chwile na 3 gary na czwarty łapie do 10 sek po odpaleniu, czuc won benzyny z komory silnika, wymieniłem swiece i wyrególowałem zawory problem nie zniknął po za tym nie ma wycieków, nie bierze oleju prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 10451295
    maszan
    Poziom 25  
    Ocena: 133
    Gaz ma na pokladzie?Umyj benzyna gumki na listwie zaplonowej wysusz i wypsikaj je jakims kontakt sprayem.
  • REKLAMA
  • #3 10454269
    marecki1.3mpi
    Poziom 9  
    Nie nie wkładałem gazu poniewaz spalanie jest w granicach 6l/100km w trasie mniejsze,kupie dzic nowe gumki i widze ze poszedł mi płyn w olej wiec uszczelka do roboty, wyczyscilem przepustnice bo od 5 lat nikt tam nie zaglądał, teraz mi obroty sama podwyzszyla do ok 1.5tys ale podłącze VAG-a i zrobie adaptacje przepustnicy
  • REKLAMA
  • #4 10455703
    maszan
    Poziom 25  
    Ocena: 133
    Mozliwe ze tez podcieka plyn w cylinder stad taka praca- wyrzuci plyn i zaczyna chodzic normalnie.Uwazaj na to zeby tulei nie ruszyc no i zmierz ich wystawanie nad blok.
  • #5 10460813
    marecki1.3mpi
    Poziom 9  
    Uszczelke wymieniłem, jest kolejny problem gdy silnik sie nagrzeje pod obciazeniem gasnie i po kilku próbach nie odpala jakaś szybka rada???

Dodano po 7 [minuty]:

Podkreslam ze na zimnym wszystko jest ok, nic sie nie dzieje równiutko chodzi, temp, wzrosnie do 90 stopni to pod obciazeniem padocha.
REKLAMA