Witam. Mam projekt uruchamiania światła. Chciałbym aby była możliwość uruchamiania oświetlenia zarówno przy użyciu tradycyjnego włącznika jak i czujnika ruchu. Czy jest to możliwe?
Oto mój projekt - prosty jak moja wiedza
Obok dwa rodzaje włączników. Jeden dodatkowo z czujnikiem dźwięku ale i minimalnym obciążeniem 40W; drugi bez czujnika dźwięku, bez obciążenia minimalnego ale z adnotację w specyfikacji, że nie współpracuje z innymi włącznikami.
Pytanie czy te włączniki będą pracowały poprawnie w moim układzie i czy moduł asm10 będzie poprawnie ściemniał oświetlenie, jeżeli równolegle zastosuje oświetlenie LED za transformatorem?
Dziękuję z góry z odpowiedź i wyrozumiałość w przypadku marnej wiedzy.
Pozdrawiam.
Dodano po 2 [minuty]:
Oto mój projekt - prosty jak moja wiedza
Obok dwa rodzaje włączników. Jeden dodatkowo z czujnikiem dźwięku ale i minimalnym obciążeniem 40W; drugi bez czujnika dźwięku, bez obciążenia minimalnego ale z adnotację w specyfikacji, że nie współpracuje z innymi włącznikami.
Pytanie czy te włączniki będą pracowały poprawnie w moim układzie i czy moduł asm10 będzie poprawnie ściemniał oświetlenie, jeżeli równolegle zastosuje oświetlenie LED za transformatorem?
Dziękuję z góry z odpowiedź i wyrozumiałość w przypadku marnej wiedzy.
Pozdrawiam.
Dodano po 2 [minuty]: