logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i - zasięg zanika po włączeniu, końcówka mocy sprawdzona

dapyta 22 Gru 2004 14:51 2310 7
REKLAMA
  • #1 1079620
    dapyta
    Poziom 11  
    Mam problem z Nokią 6310i. Po włączeniu telefonu łapie zasięg i po chwili gubi go całkowicie. Sprawdzana była końcówka mocy - jest OK.
    Nie wiem co może być przyczyną problemu, może ktoś wie?
  • REKLAMA
  • #2 1079911
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 94
    Pochwal się proszę w jaki sposób sprawdziłeś końcówkę??
    p.s. Jeśli serio, serio P.A. jest sprawne i PCB jest całe to pozostaje Ci jeszcze MJLNER do sprawdzenia i qpa filtrów :)
  • REKLAMA
  • #3 1080334
    dapyta
    Poziom 11  
    Końcówka mocy została sprawdzona w serwisie i z tego co mi powiedzieli to jest ona sprawna. Czy jest sens oddać telefon do profesjonalnego serwisu??
  • #4 1080451
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 94
    Mogę Cie zapewnić, że sam sobie z tą userką nie poradzisz więc innego wyjścia chyba nie masz...
  • #5 1080562
    dapyta
    Poziom 11  
    Wiem, że sam tego nie zrobię. Mam kumpla, który się na tym zna, ale on twierdzi, że próbował już wszystkiego i nic, nie ma pojęcia co z nim jest!
    Czy mogę prosić o jakieś wskazówki na co należy zwrócić uwagę przy naprawie??
    Ile za taką naprawę mogą wziąć w serwisie??
  • REKLAMA
  • #6 1080921
    wojekkk
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Moze to tez byc Diplexer
  • #7 1081405
    dapyta
    Poziom 11  
    Czy wymiana Diplexera jest jakimś skomplikowanym zabiegiem??
    Ile on kosztuje (Diplexer)??
  • REKLAMA
  • #8 1082557
    dapyta
    Poziom 11  
    Jeśli coś to pomoże to po długim czasie na ręcznym wybieraniu znajduje Ere, Ideę i Plusa, ale jak próbuje wejść w Erę to piszę, że sieć jest niedostępna.
    Czytałem poprzednie podone tematy i moja 6310i traci zasięg po ogrzaniu. Jak go straci (po ok 5 sejundach) to już go nie odzyskuje. Gdy wyłącze telefon i zaraz go włącze jest to samo - nie ma zasięgu. Jednak gdy odczekam jakieś 30 minut to po włączeniu znowu łapie zasięg na kilka sekund i po tym czasie pada całkowicie.
    Ile za taką awarię wezmą w serwisie??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Nokia 6310i, który po włączeniu początkowo łapie zasięg, lecz po chwili całkowicie go traci. Końcówka mocy została sprawdzona w serwisie i uznana za sprawną. Sugerowane jest sprawdzenie elementów takich jak tranzystory MJLNER oraz filtry QPA. Możliwą przyczyną może być również uszkodzony diplexer, którego wymiana jest rozważana. Telefon traci zasięg szczególnie po nagrzaniu, a po utracie sygnału nie odzyskuje go do momentu dłuższego wyłączenia (około 30 minut). Wskazane jest oddanie urządzenia do profesjonalnego serwisu, gdyż samodzielna naprawa jest trudna. Koszty naprawy nie zostały dokładnie określone, ale pytano o orientacyjne ceny wymiany diplexera i naprawy w serwisie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA