logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seicento 1.1 MPI + LPG Tartarini Tec 99 Evolution ( Tec99pro )

Delerium 31 Sty 2012 19:09 5767 4
REKLAMA
  • #1 10475846
    Delerium
    Poziom 10  
    Witam!
    Posiadam Fiata Seicento 1.1 MPI + LPG Tartarini Tec 99 oraz interfejs i program Tec99 Pro. Niestety po ostatnich mrozach, komputer mi się zresetował! ( w zeszłym roku też i zapłaciłem 200zł za zaprogramowanie na nowo!! - zainwestowałem w interfejs + program [50zl] - i sam sobie zaprogramowałem na nowo centralke ) niestety oile zaprogramowany w serwisie, Gaz właczał się po uzyskaniu odpowiedniej temperatury i obrotów, tak w chwili obecnej - po moim programowaniu - włącza się od obrotów, tak jak by pomijał czynnik temperatury. Praktycznie mogę odpalić auto dodać gazu i już mam po 3 sekundach na gazie. Chciałbym tak zaprogramować, auto by - jak wcześniej - działało przy odpowiedniej temperaturze jak i obrotach. Posiadam program Tec99pro, jednakże nie jestem w stanie do końca go "opanować" niektóre opcje są dla mnie w ogóle niezrozumiałe, dlatego jeżeli któryś z kolegów byłby łaskaw powiedzieć która opcja do czego jest i jak uzyskać efekt o którym piszę byłbym wdzięczny!

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10478028
    Delerium
    Poziom 10  
    Niestety ale nie są, gdybym dysponował programem takim jak podano w instrukcji mysle że nie było by problemu. Program który posiadam pracuje z pod DOS'a.

Udało mi się zdobyć z netu, program opisany w instr. Niestety w języku "italiano", aczkolwiek z PL instrukcją nie stanowi to problemu. Przystąpię popołudniu do ponownego programowania jednakże nie widzę żadnej możliwości konfiguracji samego programu, jak i interfejsu.

Niestety program nie może się połączyć z centralką:/
  • REKLAMA
  • #4 12143610
    Jerzy987
    Poziom 1  
    Witam, czy może napisać jaki posiadasz interfejs i nazwę programu z którego korzystasz? Posiadam tec 99 evolution, zakupiłem interfejs na allegro i coś nie chce mi działać.
REKLAMA