logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukuję schematu do pralki LG WD-10390NDK nie grzeje wody

leszek149 03 Lut 2012 13:06 2419 2
REKLAMA
  • #1 10488733
    leszek149
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Poszukuję schematu jw ponieważ nie grzeje po wymianie fartucha a wszystko przejrzane i nic nie widać. Przed wymianą fartucha chodziła normalnie a teraz dokładnie wszystko sprawdzałem wizualnie i bez schematu będzie trudno znaleźć błąd. Poczekam do wieczora może ktoś poratuje a potem bez schematu będę szukał z miernikiem na "czuja".
    Pzdrawiam Leszek
  • REKLAMA
  • #2 10489081
    kizek
    Poziom 35  
    Ocena: 486
    Sprawdź kolego czy do grzałki dochodzi napięcie.
  • #3 10490677
    leszek149
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Po 6 latach znowu nie grzeje ale tym razem grzałka jest dobra ok 30 omów. Czy ktoś wie jaki czujnik jest obok grzałki w plastikowej obudowie bębna, bo jego podejrzewam, ponieważ ma rozwarcie w zimnej i wrzącej wodzie a może to jest bimetal na zabezpieczeniu 95 st C i jak ma przerwę to grzanie nie startuje ?
    Leszek luty 2018r

Już problem rozwiązany. Pralkę naprawiałem późnym wieczorem a kończyłem skręcać po północy, w domu nie miałem miernika a żona twierdziła że pralka przed czyszczeniem grzała. Posta pisałem rano. Teraz następnego dnia wieczorem wziąłem miernik i i i i grzałka przepalona.
    Wniosek końcowy: fartuch był zasy...y bo pranie odbywało się w zimnej wodzie a żona nie wiedziała że nie grzeje i w efekcie końcowym z pralki było "czuć" głównie starymi proszkami i z pranych rzeczy też. Zdjęcie i założenie fartucha jest dosyć proste z dobrymi klapcęgami zeszlifowanymi aby końcówki weszły pomiędzy pierwszym a drugim zwojem sprężyny przy naciąganiu na zaczep drucianej opaski.
    Uwaga: Jak z pralki czuć najpierw sprawdź grzanie ale czyszczenie fartucha jej nie szkodzi.
    Jak ktoś ma schemat to na przyszłość by się przydał.
    Leszek
REKLAMA