logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Emachines 700g LCD 17" Włącza się z opóźnieniem

xensis 04 Feb 2012 00:07 979 5
ADVERTISEMENT
  • #1 10492050
    xensis
    Level 11  
    Rate: 2
    Witam, mój problem dotyczy się monitora Emachines 700g LCD 17"
    Od kilku miesięcy gdy próbuje go włączyć, włącza się z opóźnieniem, czasami dopiero po kilku minutach! dioda i obraz gaśnie i się zapal, tak w kółko. Gdy już normalnie się uruchomi to może być włączony nawet kilka dni i się nie wyłączy.

Próbowałem wszelkich kombinacji z różnymi kablami i komputerami więc kwestia kart graficznych czy wadliwych kabli nie wchodzi wogóle w grę. Problem tkwi w środku monitora. Gdy przyłoże ucho do niego to słychać ciche szybkie tykanie lub też czasami popiskiwanie.

To view the material on this forum you must be logged in. To view the material on this forum you must be logged in.

Dołączam również filmik z zachowaniem monitora.
    Czy ktoś doświadczony mógłby mi powiedzieć jaka część w monitorze może odpowiadać za to dziwne zachowanie ? Z Góry bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam serdecznie. To view the material on this forum you must be logged in.
  • ADVERTISEMENT
  • #2 10492407
    Jakant
    Level 35  
    Help: 260
    Rate: 123
    Jakbyś zadał sobie trochę trudu i poczytał posty posługując się wyszukiwarką oraz uzupełnił swoją wiedzę z dziedziny elektroniki, to pewnie sam byś doszedł do tego że trzeba monitor rozkręcić, wymienić elektrolity w zasilaczu, usunąć zimne lutowania itd. Trochę własnej inwencji i naprawisz ten monitor a jeżeli go bardziej zepsujesz to będziesz wiedział że nauka kosztuje. Jeżeli chcesz tego uniknąć to pozostaje serwis.
  • ADVERTISEMENT
  • #3 10493344
    xensis
    Level 11  
    Poszedłem wczoraj na własną rękę i znalazłem napuchnięte kondensatory w zasilaczu i wymieniłem. Ale nie miałem już czasu napisać, że temat można usunąć. Pozdrawiam.
  • ADVERTISEMENT
  • #4 10493500
    Jakant
    Level 35  
    Help: 260
    Rate: 123
    Tematów się nie usuwa tylko zamyka, a to robisz Ty.
  • ADVERTISEMENT
  • #5 10493667
    xensis
    Level 11  
    Po wymianie kondensatorów na zasilaczu w monitorze, zaczął sprawnie funkcjonować jak dawniej. Zamykam...
  • #6 10501246
    ogryz
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Help: 391
    Rate: 134
    To są podstawy, które należy sprawdzić jeszcze przed założeniem tematu na forum. Usuwam - regulamin pkt 3.1.15, 3.1.16
ADVERTISEMENT