logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-F65HQ - kaseta zablokowana, brak reakcji na przyciski, co robić?

zybex 23 Gru 2004 18:20 1346 3
REKLAMA
  • #1 1082475
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Video Panasonic NV-F65HQ, mam następujące uszkodzenie:
    W magnetowidzie jest "uwięziona" kaseta klienta, po włączeniu wtyczki do gniazda sieciowego przez chwilę zaświeci się czerwona dioda LED "VTR", następnie kaseta lekko przewinie się w lewo i zacznie na wyświetlaczu pulsować zegar (0:00) oraz zaświeci się symbol obecności kasety w magnetowidzie.
    To już wszystko. Dalej nic nie można zrobić, nawet wyjąć kasety. Poprostu nie ma żadnej reakcji na przyciskanie czegokolwiek. Sprawdziłem napięcia wychodzące z zasilacza, te które są mają właściwą wartość (wzorowałem się na podobnym schemacie przetwornicy od NVJ35). Profilaktycznie wymieniłem 1uF/400V w przetwornicy, gdyż miał około 230nF. Niestety to nie jest przyczyną takiego stanu rzeczy. Proszę o jakieś wskazówki.
    P.S. W numerze 4/99 SE były jakieś wskazówki na temat naprawy tych magnetowidów. Wiem, że na Elektrodzie nie można zamieszczać żadnych artykułów z tego czasopisma, ale może mi ktoś prześle stronę 11
    i 12 na PW.
  • REKLAMA
  • #2 1082492
    cimoch
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    taśme wyjmij ręcznie , iprzeczyść programator
  • REKLAMA
  • #3 1083563
    Bolo Lacznik
    Poziom 13  
    Wymień wszystkie elektrolity po wtórnej stronie zasilacza. Stosuj te na 105 st.
  • #4 1084720
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Dzięki za odzew, ale dopiero po świętach zrobię to co sugerujecie. Póki co to dużo zdrowia i wspaniałych prezentów!
REKLAMA