logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Netia - Okres wypowiedzenia umowy bezterminowej na telefon i internet

Nasego 10 Lut 2012 15:19 19816 3
REKLAMA
  • #1 10523852
    Nasego
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam.

Jaki jest okres wypowiedzenia umowy bezterminowej? Posiadam telefon i internet w netii, jakis czas temu po zakonczeniu terminowej umowy internetu, zmienilem na internet bezterminowy. Jesli chodzi o telefon, to szczerze sam nie jestem pewien jakiego rodzaju umowa byla, w momencie zakonczenia umowy internetu, umowa telefonu chyba dalej obowiazywala, ale na dzien dzisiejszy i ona z cala pewnoscia juz sie zakonczyla. Biorac pod uwage zauwazalny wzrost faktury, zakladam ze zarowno telefon i internet jest bezterminowo.

Czy w takim wypadku okres wypowiedzenia wynosi 10 dni czy 30? Nie mam pod reka starej umowy przed lat, a przy zmianie na bezterminowa dostalem krotkie potwierdzenie, nie zawierajace takich informacji.
    I jeszcze, jak powinien wygladac list wypowiedzenia takiej umowy? Powinienem wyslac dwa? Jeden na internet i oddzielny na telefon?

pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10524039
    Nasego
    Poziom 2  
    Później się z nimi skontaktuje, jednak z doświadczenia wiem że istnieje spora szansa że trafie na osobę która wciśnie mi stek bzdur, a podążanie tą drogą nie zakończy się szczęśliwie dla mnie. Dlatego pytam tutaj by zasięgnąć opinii, wiedzy osób które miały z tym do czynienia.

Przestawiony regulamin nie zawiera informacji o które pytałem.

"Każda ze Stron może rozwiązać Umowę lub zmienić taką Umowę w sposób powodujący ograniczenie zakresu
    świadczonych Usług w drodze wypowiedzenia ze skutkiem na koniec Okresu Rozliczeniowego następującego po Okresie
    Rozliczeniowym, w którym zostało dokonane wypowiedzenie."

To ma sens jeśli mowa o umowie terminowej. Przy bezterminowej liczyłem na szybsze zakończenie, a nie min 1miesiac+pare dni.
  • #4 10524664
    djozim
    Poziom 12  
    Chciałem przypomnieć, że w Netii występuje teraz coś takiego jak "Aktywacja odroczona", którą płaci się w momencie rozwiązywania umowy bezterminowej i po 2 latach wynosi ona 1gr, natomiast początkowo jest to koszt kilkuset zł (o ile nie więcej) i maleje z każdym miesiącem.

Wprowadzone to zostało jakiś czas temu, być może Ciebie jeszcze nie obowiązuje.
REKLAMA