logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać fullflash bin v13 dla Siemens MC60 po nieudanym flashowaniu?

roberttosa 25 Gru 2004 17:06 1158 4
REKLAMA
  • #1 1086094
    roberttosa
    Poziom 11  
    Witam

Mam w/w telefonik w ver. sw 13, telefon ma przecięty TP, po flashu przestał się włączać. Kilkakrotnie wgrywałęm freią pliki fubu z niższych wersji softu (v7 i v10).
    Telefony reaguje na freja, SST i V_KLay lecz wszystkie nowe softy są SWUP.
    Proszę o plik lub link do flasha dla MC60 v13, ewentualnie proszę o podanie sposobu wysiągnięcia bin-a z SWUP-a.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1086124
    furcia
    Poziom 11  
    Był juz taki temat na forum poszukaj a na pewno znajdziesz
  • REKLAMA
  • #3 1086318
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    o czym byl temat? o wyciagnieciu bina z swup'a? Jesli mozesz furcia to oswiec mnie, bo nie zauwazylem... Bez obrazy, tak pytam - gwoli porzadku :)
  • REKLAMA
  • #4 1088083
    roberttosa
    Poziom 11  
    Witam

Dzieki pomocy kolegów z forum flash do mc60 v13 i v 10 mam, mam też eeprom i bootcore, lecz pomimo kilku krotnym flashowaniu freią i innymi flasherami telefon nawet nie dał znaku życia.
    Telefon ma przecięty TP i komunikuje sie z freią lecz nie z SWUP.
    Telefon przyjechał z niemiec dokładnie jako MCT62, ale po sprawdzeniu softu *#06# info przdstawił się jako mc60 v13. Po przecięciu TP simlock został usunięty, ale po flashowaniu przestał się odzywać.
    Naprawa imei w freia była stosowana i także bez rezultatu.
    Proszę o jakąś podpowiedź kogoś kto się z tym spotkał.

pozdrawiam
  • #5 1089586
    bodzio b
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    ten sam telefon i te same obiawy -- cięty TP telefon odzywa się pod freją i V-klay . oryginalna wrsia to V10 lecz fubu , ful flasch ani botkore w wyższych wersiach po idealnym wgraniu , nie podnoszą telefonu . dołączam się o prośbe podpowiedzi i mam nadzieje że ktoś menczył taki przypadek z pozytywnym skutkiem
REKLAMA