logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens mc60.Po wgraniu softu v13 nie włacza sie.POMOCY

szatyn_18 29 Kwi 2005 18:46 1279 6
REKLAMA
  • #1 1448494
    szatyn_18
    Poziom 11  
    Witam wszystkich i odrazu mowie co mi sie przytrafilo.Mam siemensa mc60,poprzedni soft jaki miałem w nim wgrany był v.07 zmieniłem go na v.10 .Wszystko bylo ok telefon dzialal i nie mialem z nim zadnych problemow.znalazlem flasha v.13 i chcialem go zamienic na v.10.Po zakonczeniu wgrywania telefon nie wlacza sie nie wykrywany jest przez komputer i nawte sie nie laduje.Prosze o pomoc bo sam nie dam z tym sobie rady.
    Z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 1448534
    Kolba44
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    witam
    wrzucasz swupa czy fubu np programem sst?jesli padl ci na swupie to musisz sprobowac wrzucic jecze raz swupa odznacz skipy i czerwona sluchawka jesli to nie pomoze...to tylko fubu np sst...ale tu juz bedziesz musial ciac tp i dopiero sofcik..
    pozdrawiam
    kolba44
  • REKLAMA
  • #3 1448563
    szatyn_18
    Poziom 11  
    ale telefon wogole nie reaguje na czerowna sluchawke.flasha wgrywalem v-klayem.A wiesz jak sie przecina testpoint w mc60 ja szukam na forum ale nie moge znalesc.tylko zeby było wyraznie opisane.
    Dzieki
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1449274
    DoncorleonePL
    Poziom 12  
    A więc na frei 8 ustawiłem M55, zgrałem z drugiego sprawnego MC60 cały firmware na tych ustawieniach (8 MB), potem wgralem to do trupka.
    Fullflash 14 mb we Frei 10 doprawił reszty (no jeszcze eeprom, imei i kontrast).
    Podejrzewam, że te 8 MB mozna tez zgrac i wgrac jako mc60 boot we frei 10.
    Poza tym ten plik 8 MB od zestawu C60 tez powinien dzialac.

Zestaw (poza 14 mb fullflashem) jest tutaj (eeprom+bootcore 8 mb wszystko v10) - http://www.gsm.boo.pl/soft/repairboot mc60.rar http://www.gsm.boo.pl/soft/repairboot mc60.rar
    14 mb fullflash jest w pliku fubu_mc60_v10.rar na www.gsm.boo.pl/soft
    Tekst Napisany przez KAKRYSA z Techtronic!!! Mam nadziej ze Ci pomoze!
  • #6 1450705
    szatyn_18
    Poziom 11  
    Ok po cieciu tp freia widzi ze czerwona słuchawka działa i wysyła boty,nie ma zadznych błedow podczas tego ale po zakonczeniu telefon nadal nie bryka.juz chyba nic mu nie pomorze poniewaz robiłem tak jak mi kazaliscie.Moze ma ktos jeszcze jakis pomysl co z nim zrobic.
    Z gory dzieki za wszelko pomoc
  • #7 1450981
    Kolba44
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    witam.
    podejdz do kogos kto ma martecha badz oryginal sst napewno podniosa tellefon
    pozdrawiam
    kolba44

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Siemens MC60, który po próbie aktualizacji oprogramowania z wersji v.10 do v.13 przestał się włączać, nie jest wykrywany przez komputer i nie ładuje się. Próby ponownego wgrania softu za pomocą programów SST i V-Klay nie przyniosły efektu, a telefon nie reaguje na przycisk czerwonej słuchawki. Wskazano konieczność wykonania testpoint (TP) w celu uruchomienia trybu flashowania. Udostępniono link do instrukcji testpoint oraz pliki firmware do naprawy, w tym pełny flash 14 MB i zestaw eeprom+bootcore 8 MB w wersji v.10. Po przecięciu testpoint i podłączeniu do programu Frei 8 telefon jest wykrywany i wysyła booty, jednak nadal nie uruchamia się poprawnie. Zalecane jest użycie oryginalnych narzędzi serwisowych, takich jak MarTech lub SST, które mogą przywrócić funkcjonalność telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA