logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens MC60 - jak ożywić telefon po wgraniu softu V13 i V10?

Kamiloliwa 16 Cze 2006 09:55 1250 10
REKLAMA
  • #1 2733172
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    Witam mam problem z simensem MC 60 wylecial mi soft że przez moment zaświecił i zawarczał i to był koniec !!!! po wgraniu ful flesza a wgrałem MC60 V13 jak również wgrywałem V10 i teraz całkowita martwica nawet nie zawarczy . Po poczytaniu porad pisanych na forum nie mogę go postawić proszę o fachowe wsparcie lub jakieś lekarstwo na to całe zło z góry serdeczne dzięki
  • REKLAMA
  • #2 2733464
    Jarek78
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam!
    Wgraj mu fulla SST ,reperaid i unlock i musi wtać. Jakby potym dalej robił tylko bzzzzzz to podlej i wygrzej procka

POZDRAWIAM>>
  • REKLAMA
  • #3 2734642
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    prosiłbym o wykład łopatologiczny gdyż jestem początkującym amatorem i nie wiem co oznacza [SST ] a co chodzi o procesor wygrzewałem lutownicą HOT AIR i nic !!!!!może jakiś wsad gotowy do tego fonna do w grania używałem frei 10 pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2734655
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    SST to jest program powszechnie dostępny w internecie więc go możęsz sobie pobrać a softów pod SST też jest nie miara więc użyj przycisko "Szukaj" na Elektrodzie i na Google.
    I rozumiem że HOT AIR też nie masz więc z serwisem to raczej nie ma nic wspólnego. :)
  • REKLAMA
  • #6 2736017
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    Właśnie że po w graniu ful flesz V13 malibu jeszcze robił tylko bzzyy a później zmieniłem na v 10 i teraz martwica nawet gdy w grałem z powrotem v13 i telefon dalej reaguje na programy a w grywałem to freią 10. a może
    jakiś sprawdzony sposób na tą naprawę !!!! bardzo proszę poz;stanisław
  • #7 2736282
    mati10025
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ten telefon podniesie tylko cięcie TP jezeli nie wydaje zadnych dzwiekow lub nie miga.jezeli miga to proboj freią zrob backuppa wgraj epproma zmien imei na ten z bateri i wgraj softa
  • #8 2737385
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    TP ma przecięte !!!! po w graniu nie wydaje żadnych dzwięków jak również nie robi bzzz a ni nie podświetla
  • #9 2737402
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    nie przeciales czasami czegos obok?
  • #10 2738382
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    telefon odkupiłem od kolegi który rok temu miał w serwisie miał taką samą usterkę tam cieli TP ja tylko sprawdziłem czy jest przecięty i zgodnie z rysunkiem jest przecięty
  • #11 2745411
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    Dalej czekam i proszę o pomoc !!!!!w grywam mu fula zdejmuję simloka i dalej nic może coś żle robię

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens MC60, który po wgraniu softów V13 i V10 przestał działać – nie wydaje dźwięków, nie miga i nie reaguje, co wskazuje na całkowitą "martwicę" urządzenia. Po wgraniu pełnego flasha (full flash) telefon przez chwilę reagował dźwiękiem "bzzz", a następnie całkowicie przestał. W dyskusji sugerowano użycie oprogramowania SST do wgrania pełnego softu, reperacji i odblokowania (unlock), co jest powszechnie dostępne w internecie. Zalecano także sprawdzenie i ewentualne wygrzanie procesora (np. lutownicą HOT AIR), choć autor próbował już tę metodę bez efektu. Wskazano, że jeśli telefon nie wydaje żadnych dźwięków i nie miga, to prawdopodobnie przecięto taśmę TP (taśmę łączącą elementy telefonu), co potwierdzono zgodnie z rysunkiem serwisowym. Próby naprawy obejmowały również backup i wgranie eepromu oraz zmianę IMEI na oryginalny z baterii, jednak bez skutku. Telefon został kupiony z przeciętą taśmą TP, co jest główną przeszkodą w jego przywróceniu do życia. Wskazano, że bez naprawy fizycznej taśmy TP telefon nie będzie działał, a wgranie softu nie wystarczy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA