logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka DVD Panasonic DMR-E65 - problem z uruchamianiem i odblokowaniem płyty DVD-RAM

RAIN MAN 15 Lut 2012 18:11 810 1
REKLAMA
  • #1 10550086
    RAIN MAN
    Poziom 14  
    Ocena: 25
    Witam ja mam znów taki problem od jakiegoś czasu nie mogę jej uruchomić mam tu na myśli że się sama po włączeniu wyłącza potem załącza krótko pisząc głupieje.Po ściągnięciu obudowy zobaczyłem że bardzo grzeje się układzik STR G6353 wymieniłem na nowy i myślałem że problem zniknie bo układzik już się nie grzeje.Dodam że mam ją już z 5 lat nigdy nie była serwisowana wszystko jak dotąd było ok.Jednakże problem troszkę się jakby poprawił ale nie zniknął całkowicie.Dalej czasami przy włączeniu się głupieje mimo że układzik się już nie grzeje.Jeszcze jedna istotna rzecz z którą nie mogę sobie poradzić.Otóż gdy chcę nagrać płytę DVD-RAM która była jakiś czas temu na tej nagrywarce nagrywana a została zabezpieczona w funkcji Disc Manager kłódeczką teraz nieda się nic z tym zrobić cały czas przy funkcji Zabezpieczenie płyty jest widoczna zamknięta kłódeczka z funkcją włączone.Jak nacisnę na pilocie ENTER przy próbie odblokowania wówczas ukazuje się informacja na ekranie tv.że zawartość tej płyty jest zabezpieczona i nie można zmienić zabezpieczenia.Próbowałem nawet w funkcji formatuj płytę jednakże również z negatywnym skutkiem.Może ktoś mnie oświecić i pomóc co może być tego przyczyną że tak się nagrywarka zachowuje ???Będę wdzięczny za pomoc i ewentualnie konkretną instrukcję jeśli to możliwe jak rozwiązać ten problem.Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 10550887
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1704
    A nie napisałem?

Artur k. napisał:
    trzeba znaleźć i usunąć przyczynę, a nie skutek...

Artur k. napisał:
    Na tym poziomie wiedzy nie będziesz w stanie samodzielnie rozwiązać problemu. Oddaj sprzęt do fachowca.

Dlaczego nie posłuchasz, tylko brniesz w koszty? Jeszcze trochę, a przekroczysz wartość tego sprzętu, a on dalej nie będzie sprawny.
    Nie każdy musi się na wszystkim znać!
REKLAMA