logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować radio samochodowe po komunikacie SAFE?

wilow1 27 Gru 2004 14:21 5525 6
REKLAMA
  • #1 1089596
    wilow1
    Poziom 2  
    Mam problem z radiem samochodowym. Po rozładowaniu akumulatora teraz po podlaczeniu radia pokazuje sie komunikat "safe". Czy ktos mi pomoze ? Za wszelkie porady z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 1089630
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Myślę że najpierw wypadało by poszukać instrukcji obsługi i karteczki z RADIO PASS ma której jest kod do tego radia albo udać się do kogoś kto się na tym zna i robi to na codzień.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 1089683
    wilow1
    Poziom 2  
    wlasnie po to pisze ten post (zeby znalezc kogos ktosie na tym zna i bedzie mi w stanie pomoc). a radio bylo razem z samochodem ktory mam od niedawna. Do radia nie ma zadnej instrukcji :(
  • #4 1091071
    H2Q1
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Witam
    Tu Slawek ma racje powinienes miec Kod który sie wpisuje do radia powinna byc kartka w instrukcji lub naklejona na radiu bo i tak tez sie zadza.Jesli zgubiłes poszukaj serwisu u siebie RTV i zapytaj sie kto robi RADIO CODE.(rozkoduje ci radio)to powinno kosztowac ok 40 zl.I bedziesz mial problem z glowy
  • REKLAMA
  • #5 1091127
    SANDRA
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Takie sugerowanie ceny uważam za zbędne. Jak przyjdzie rwać procka to za 40 zł. tego bym nie zrobił :P Ciekawe co będzie jak kod z calca nie będzie się zgadzał he he. Co niektórzy nisko się cenią .....

Jarek
  • REKLAMA
  • #6 1091546
    wilow1
    Poziom 2  
    Spoko. Dzieki za wskazowki. Napewno sie przydadza.
  • #7 1093524
    H2Q1
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Sandra masz racje ja u siebie tez procka za 40zl bym nierwal.Mialem na mysli zwykła pamiatke dil 8.choc i tak generalnie nie wiemy jakie to radio bo wilow 1 nie podał modelu,ani zadnych danych. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odblokowania radia samochodowego po pojawieniu się komunikatu "SAFE" po rozładowaniu akumulatora. Rozwiązaniem jest wprowadzenie kodu zabezpieczającego RADIO PASS, który zwykle znajduje się na karteczce dołączonej do radia lub w instrukcji obsługi. W przypadku braku kodu zaleca się kontakt z serwisem RTV specjalizującym się w rozkodowywaniu radii samochodowych, co może wiązać się z niewielką opłatą. Dyskusja podkreśla, że bez znajomości modelu radia trudno jest podać dokładne instrukcje, a niektórzy użytkownicy odradzają ingerencję w procesor radia ze względu na ryzyko uszkodzenia urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA