logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt CAR300 SAFE na wyświetlaczu po wpisaniu kodu 9987 – jak odblokować radio?

Roburr 13 Mar 2005 18:11 2088 7
REKLAMA
  • #1 1312581
    Roburr
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    Szukałem w tematach na forum ale nie znalazłem odpowiedzi. Chodzi o to że znajomy kupił samochód i było w nim to radyjko razem z oryginalna kartą z numerem seryjnym i kodem 9987. Niestety nie wiedzieli czym zatwierdzać wpisany kod w radiu i dusili w ślepo, w zwiazku z czym na wyświetlaczu widnieje tylko napis SAFE(albo SAFE - nie widziałem tylko mi to opowiadał). Czy radio zakodowało sie na amen? Czy trzeba pogerzebać przy hc05, czy to niekoniecznie? Czy jest jakiśc sposób by bez programatora uruchomić radyjko?? Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1312630
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 570
    A to jest na tym forum jak wprowadzic kod i nie kłam że szukałeś bo pleciesz bzdury napisałes 385 postów wiec powinieneś umieć poruszać sie na stronie elektrody poszukaj i poczytaj nie bądź leniwy wiem ze to sporo postów z tematem car300 ...
  • REKLAMA
  • #3 1312713
    Roburr
    Poziom 21  
    Chodzi o to że nie ma w nich odpowiedzi, której szukam choć postów jest sporo. Z tych co przejrzałem wynika że mam właczyć zapłon i trzmając przycisk AF urichomić radio tak? Po około 3 sekundach musze wprowadzić poprawny kod przyciskami 1 do 4 i zakapceptować go przyciskiem AF? Dobrze myślę? To pomoże?
  • REKLAMA
  • #4 1313020
    jaromirek
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    jeśli niema cyfry przed SAFE,to LB w EE do poprawy i przy okazji trzeba odczytać właściwy kod ,bo ten jest z pewnością niewłaściwy.

Hm, pomyślałeś co napisałeś ? <SławeK>
  • REKLAMA
  • #5 1313225
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 76
    włącz stacyjkę -wciśnij AS-włącz radio cały czas trzymając AS ,aż piknie w głośnikach-puść AS- na wyświetlaczu powinno pojawć się 10---- jeśli pojawi się 9SAFE lub cyfra przed SAFE będzie mniejsza to czekaj ,aż zniknie SAFE i pojawi się---(przy 7 czekasz 15 min przy 6 to 45min czekania itd)-wprowdżkod klawiszami 1234 -jeśli na wyświetlaczu zobaczysz prawidłowy cod wciśnij AS ,aż pojawi się MEMORY-U.Jeśli nie pojawi się taki komunikat a pojawi się np. 5SAFE to masz zły kod.Myslę ,że opisałem to dość dokładnie i teraz sobie z tym poradzisz bez problemów.
  • #6 1313312
    Roburr
    Poziom 21  
    Dzięki!! Zobacze co z tego wyjdzie i dam znać czy dało rade. Pozdrawiam.
  • #7 1313375
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    A nie prościej przeczytać INSTRUKCJĘ OBSŁUGI ???
    Jest takowa na Elektrodzie, wystarczy poszukać.

SławeK
  • #8 1986829
    Roburr
    Poziom 21  
    Nie udało mi się go rozkodować. Temat uważam za zamknięty.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia samochodowego Blaupunkt CAR300 SAFE, które po wpisaniu kodu 9987 wyświetla komunikat SAFE i nie reaguje na dalsze działania. Użytkownik posiada oryginalną kartę z numerem seryjnym i kodem, lecz nie wie, jak zatwierdzić kod w radiu. W dyskusji wyjaśniono, że aby odblokować radio, należy włączyć zapłon, przytrzymać przycisk AF (AS) aż do sygnału dźwiękowego, a następnie wprowadzić kod za pomocą przycisków 1-4 i zatwierdzić go przyciskiem AF. Na wyświetlaczu powinien pojawić się komunikat MEMORY, co oznacza poprawne odblokowanie. Jeśli pojawia się komunikat 5SAFE lub inny z cyfrą przed SAFE, oznacza to błędny kod i konieczność odczekania określonego czasu (np. 15-45 minut) przed kolejną próbą. Wskazano również, że kod 9987 prawdopodobnie jest nieprawidłowy i należy odczytać właściwy kod z karty lub za pomocą programatora. Próby odblokowania bez programatora i bez znajomości prawidłowego kodu mogą być nieskuteczne. Ostatecznie użytkownik nie zdołał rozkodować radia i zamknął temat.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA