Są to parametry na stałe przypisane w program jaki realizuje sterownik i myślę że poza informacją od producenta / serwisanta nie dowiem się tego z żadnej instrukcji.
Parametry te są parametrami uwzględnianymi w awariach. Na ich podstawie wyliczane są usterki i nie wiem co ci da fakt znajomości ich wartości skoro sama usterka zawierająca informację na jakiej podstawie występuje powinna być wystarczająca do ustalenia przyczyny.
Nie pamiętam modeli sterowników, które to miały ale spróbuj tak:
- wyłącz wyłącz włącznik pozycja 0
- wciśnij i trzymaj WYJŚCIE
- trzymając cały czas WYJŚCIE włącz włącznik pozycja 1 i trzymaj tak WYJŚCIE przez kilka sekund
Trzeba wyłaczyć sterownik natępnie
Aby wejść w serwisowe:Przytrzymaj "Opcji" oraz "Wyjście" i włącz sterownik
C1 Czas pracy podajnika
C2 Opóżnienie załączenia Wentylatora
C3 Opóżnienie wyłączenia Wentylatora
C4 Zakres dolny temp zadaniej
C5 Zakres górny temp zadaniej
C6 Temp nie rośnie
C7 Temp Podajnika-Alarm
C8 Czas Pracy podajnika podczas błędu E2 i E3
Może się przyda....
witajcie
wiecie może jak zmienić parametry serwisowa
bo bawię się nimi i mam wrażenie że nie działają
mam jeszcze
C9 opcja 0 lub 1
CA opcja 0 lub 1
wiecie do czego służą ?
tak
C9 -ma dwie pozycje 0 i 1, jak da się 1 to tem zadana z automatu wchodzi na 55 stopni C.
CA -ma dwie pozycje jak C9, jak da się 1 to wentylator według A3 a jak 0 to idzie na max-a
pozostałe jak kolega pisał tyle tylko że nie wyczuwam różnicy przestawiając C1,C2,C3
wiecie może jak się nimi posługiwać i kiedy jakich zmian oczekiwać?
tak wszystko jak powyżej
ale mam pytanko a wiecie może jak jeszcze bardziej opóźnić podawanie albo czas przerwy wydłużyć
standardowo najmniejsze podawanie to co 99 sek. 10 sek.
a może macie jakiś inny patent na to?
Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zajrzy, ale czy da się wejść jakoś w ustawienia U1-U4? Dzwoniłam na serwis i pan nic nie wiedział na temat tych ustawień, ale wciskając jednocześnie obie strzałki przy uruchamianiu sterownika wyskakuje na chwilę "U4" więc chyba jakieś ustawienia to są... Pozdrawiam:)
Nie bardzo rozumiem co chce Pani osiągnąć ?
Faktycznie wyskakuje jakieś u ale mam wrażenie że to jakieś mikro zwarcie, tak jak by pokazywał błędne naciśnięcie dwóch przycisków jednocześnie