logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio do VW 3. Po odłączeniu akumulatora zablokowało się. Nie zatwierdza kodu.

Dawidpaluch 15 Kwi 2006 15:27 5127 7
REKLAMA
  • #1 2531024
    Dawidpaluch
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam ! mam radio z Vw 3 ostatnio musiałem odłączyć akumlator i niestety radio mi się zablokowało :( wszystko było by fajnie ale nie wiem dlaczego orginalny kod do radia nie działa :( w radiu raczej nie był zmieniany kod bo był ten kod zaklejony na pasku i nie było na nim widać żeby ktoś odklejał ten pasek wcześniej !! po wpisaniu kodu naciskam TA / TP żeby zatwierdzić wpisanie kodu i niestety nic się nie dzieje :( czy ktoś wie o co może chodzić ?????????
  • REKLAMA
  • #2 2531036
    grzestv
    Poziom 28  
    Ocena: 206
    a konkretnie jaki model tego radia?
  • REKLAMA
  • #3 2531134
    Dawidpaluch
    Poziom 11  
    to jest orginalne radio z VW Golfa 3 z 1996 roku. nie wiem teraz czy ma jakiś dokładniejszy opis musiałbym sprawdzić ale to dopiero jak tata przyjedzie autem za 2 h . :) Auto było sprowadzone z Niemiec. Prosze o pomoc !!!

Dodano po 20 [minuty]:

Już wiem to jest radio VW Gamma :) dodatkowo do tego radia w zestawie jest taki Equalizer który zgłaśnia radio np. przy szybszej jeździe itp. bajery .
  • #4 2531474
    robert74
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    A kluczyk masz przekręcony?
  • REKLAMA
  • #5 2531499
    Dawidpaluch
    Poziom 11  
    ja to robiłem na zapalonym samochodzi .
  • REKLAMA
  • #6 2533031
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Ten "equalizer" to GALA, regulacja głośności do prędkości jazdy, wiele VW to ma i nie tylko. Prawdopodobnie chodzi o Gammę3 Philips choć w tym roczniku był już model Gamma 4 z zaokrąglonym po bokach wyświetlaczem i napisem CD Changer Control.

Nie musi silnik pracować , wystarczy kluczyk w pozycji zapłon. Wciśnik TA i TP , pojawi się cyferka obok SAFE i tak zostaw na godzinę.

SławeK
  • #7 2533508
    Dawidpaluch
    Poziom 11  
    ale czy to coś da ??? czy potem bedzie działał ten klucz ??? bo nie chodzi mi o odblokowanie zeby dało sie wpisac jakis kod tylko o to że mi nie działa orginalny kod :( a cyferka obok safe mi sie swieci cały czas nie musze dawać TA?TP po przekreceniu kluczyka pisze safe 2
  • #8 2533518
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    I dobrze, masz nie ruszać przez godzinę na włączonym zapłonie, jak zniknie 2 to pozwoli przez TA i TP na wpisanie kodu. Jest jeszcze możliwość że masz zły kod nie od tego radia lub radio namieszalo sobie w pamięci od iskrzących styków lub zapalania auta na włączonym radiu przy słabym akumulatorze.
    Ale wtedy to tylko doświadczony w tych sprawach elektronik tylko pomoże.

SławeK

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio samochodowe VW Gamma 3 z Golfa 3 (1996) zablokowało się po odłączeniu akumulatora i nie akceptuje oryginalnego kodu zabezpieczającego. Kod był oryginalny i niezmieniany, zaklejony na pasku. Aby zatwierdzić kod, należy mieć kluczyk w pozycji zapłon (niekoniecznie silnik musi być uruchomiony). Po wpisaniu kodu i naciśnięciu przycisków TA/TP powinien zniknąć komunikat SAFE po około godzinie, co umożliwia zatwierdzenie kodu. Jeśli kod nie działa, możliwe jest użycie niewłaściwego kodu lub uszkodzenie pamięci radia spowodowane iskrzeniem styków lub słabym akumulatorem. Radio wyposażone jest w system GALA (equalizer regulujący głośność w zależności od prędkości). W przypadku problemów z pamięcią konieczna może być pomoc doświadczonego elektronika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA