Witam grono kolegów.
Posiadam drukarkę jak w temacie. Drukarka ma 3 lata.
Po włączeniu drukarka wyświetla "Usterka systemu tuszu".
"System tuszu nie działa. Nie można kopiować, odbierać faksów ani drukować. Więcej w dokumentacji.
Błąd 0xc19a0027
Wyłącz zasilanie i włącz ponownie."
Oczywiście wyłączenie i ponowne załączenie zasilania nic nie daje.
Wchodziłem w ukryte menu drukarki celem wykasowania błędów z pamięci. Owszem, kasują się, drukarka niby drukuje, ale wyskakuje czysta kartka.
Czyżby głowica się zapchała?
Dzwoniłem do serwisu HP, powiedzieli, że oni nie mają już żadnych informacji na temat tej drukarki, i i jedyne co mogę zrobić to poszukać pomocy w internecie(rozbroiła mnie ta odpowiedź...)
Pytanie do Was.
Co mogę zrobić we własnym zakresie? Jeżeli jest to zapchana głowica, to czy ktoś może podpowiedzieć jak i czym ją przepłukać(o ile to możliwe)?
Z tego co się zorientowałem koszt nowej głowicy to ok. 500zł...
Posiadam drukarkę jak w temacie. Drukarka ma 3 lata.
Po włączeniu drukarka wyświetla "Usterka systemu tuszu".
"System tuszu nie działa. Nie można kopiować, odbierać faksów ani drukować. Więcej w dokumentacji.
Błąd 0xc19a0027
Wyłącz zasilanie i włącz ponownie."
Oczywiście wyłączenie i ponowne załączenie zasilania nic nie daje.
Wchodziłem w ukryte menu drukarki celem wykasowania błędów z pamięci. Owszem, kasują się, drukarka niby drukuje, ale wyskakuje czysta kartka.
Czyżby głowica się zapchała?
Dzwoniłem do serwisu HP, powiedzieli, że oni nie mają już żadnych informacji na temat tej drukarki, i i jedyne co mogę zrobić to poszukać pomocy w internecie(rozbroiła mnie ta odpowiedź...)
Pytanie do Was.
Co mogę zrobić we własnym zakresie? Jeżeli jest to zapchana głowica, to czy ktoś może podpowiedzieć jak i czym ją przepłukać(o ile to możliwe)?
Z tego co się zorientowałem koszt nowej głowicy to ok. 500zł...