logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niepowodzenie instalacji .NET Framework 4 - nieprawidłowa nazwa katalogu

Gramol1992 21 Lut 2012 00:12 2664 2
REKLAMA
  • #1 10575702
    Gramol1992
    Poziom 11  
    Witam

Mam problem z zainstalowaniem NetFramework 4, po wypakowaniu plików od razu pokazuje się okienko informujące o niepowodzeniu instalacji z powodu nieprawidłowej nazwy katalogu. Poniżej screen plika z dziennika i okienkiem z instalacji.

i3 2100
    MSI H-67
    4GB RAM
    HD5770
    Corsair 430W
    Windows7 x64 Ultimate

Niepowodzenie instalacji .NET Framework 4 - nieprawidłowa nazwa katalogu

Edit:
    Zapomniałem dodać, że oczyszczałem dysk i rejestr Ccleanerem, oraz narzędziem dotnetfx_cleanup_tool.
  • REKLAMA
  • #2 10575753
    marcinj12
    Poziom 40  
    Ocena: 250
    Pobrałeś pełną wersję Framworka stąd? Jeśli nie to zrób to. Na czas instalacji spróbuj wyłączyć antywirusa, może blokuje dostęp. Do instalacji ponoć potrzebny jest też Windows Installer, upewnij się że masz go zainstalowanego...
  • #3 10575833
    Gramol1992
    Poziom 11  
    Tak pobrałem z tego samego miejsca, którego wskazałeś, działam bez antywirusa, a co do Windows Installer, to na liście "Programy i funkcje" (odpowiednik Dodaj usuń programy) nic nie znalazłem, w internecie szukałem tej aktualizacji, i znalazłem Windows6.0-KB942288-v2-x64 ze strony poniżej. Podczas instalacji pobranej poprawki pojawia się komunikat: "ta aktualizacja nie ma zastosowania dla tego komputera". Dodam jeszcze że próbowałem zainstalować Service Pack1, ale instalacja nie powiodła się. (System bez żadnych aktualizacji, działa od pół roku)

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=8483
REKLAMA