logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Saeco Incanto HD8917/09 - zwarcie na przepływomierzu, reset po jego odłączeniu

nins 21 Lut 2012 19:50 7899 4
REKLAMA
  • #1 10579025
    nins
    Poziom 1  
    Witam,
    Mam ekspres Incanto (model podstawowy). Któregoś dnia po włączeniu zaczęła migać kontrolka od braku wody. Czytając inne posty, posprawdzałem już chyba wszystko: czujnik poziomu wody – sprawny, wszystkie elementy mechaniczne – sprawdzone w trybie serwisowym i działają, sprawdziłem wszystkie kable – są ok. Ekspres był wyczyszczony, odkamieniony i odpowietrzony. Pozostało sprawdzić przepływomierz – wymieniłem na nowy, ale błąd pozostał. Zaobserwowałem, że gdy założę wtyczkę na gniazdo JP 18 (podłączenie przepływomierza na płycie), ekspres się całkowicie wyłącza. Gdy zdejmę wtyczkę, ekspres się włącza, ale nie „widzi” impulsów z przepływomierza, więc daje znać, aby odpowietrzyć układ (migająca kontrolka braku wody).
    Moje pytanie brzmi: czy miał ktoś podobny problem, go rozwiązał i może się podzielić ze mną tą szczęśliwą informacją? Będę wdzięczny za wszystkie sugestie :D.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20622814
    Kofikofi123
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Ekspres gaśnie jak podłączysz przepływomierz w złe gniazdo. Nie masz przypadkiem obok takiego samego gniazda?
  • REKLAMA
  • #5 20622981
    Kofikofi123
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Odpowiadałem autorowi posta. W temacie krupsa sie nie wypowiem.
REKLAMA