logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 99 AKL - Kontrolka ciśnienia oleju przy 1600 obr./min

szyniu 23 Lut 2012 22:42 839 2
REKLAMA
  • #1 10589965
    szyniu
    Poziom 20  
    Ocena: 333
    Witam serdecznie problem ciśnienia oleju występuje w Audi A3 99 rok silnik akl
    Sytuacja wygląda następująco autko działało bez zarzutów do wtorku w tedy właśnie zaświeciła się kontrolka ciśnienia oleju i sygnalizator dźwiękowy.
    A więc szybkie zgaszenie silnika i do mechanika sprawdzenie ciśnienia ok.
    Wymiana czujnika ciśnienia na nowy ale już nie oryginalny (ten co był był org.).
    Po tej wymianie usterka dalej się powtórzyła i autko trafiło do mnie

dziś odpiłem czujnik (czujnik podaje mase po powstaniu ciśnienia i tak się dzieje czujnik reaguje) i zapaliłem auto i nic ,na wolnych obrotach kontrolka się nie zapalała choć autko chodziło kilkanaście minut dodam że było rozgrzane,po dodaniu gazu kontrolka i sygnalizator zapalała się gdzieś ok 1600 obrotów po puszczeniu z gazu kontrolka ponownie gasła jak by było wszystko ok a czujnik cały czas był odpięty.
    I tu moje pytanie jak szybka powinna być reakcja zestawu wskaźników , czy obroty powinny mieć wpływ na kontrolkę( przecież jeśli brak sygnału masy to tak jakby brak ciśnienia ) dodam tylko że zapalanie się kontrolki i sygnalizatora odbywało się nie regularnie mi osobiście ona się nie zapaliła ale koleżance która jest właścicielką zapaliła się kilka krotnie
  • REKLAMA
  • #2 10590070
    enauto
    Poziom 29  
    Ocena: 383
    Zostaw to auto i poczytaj jak tam działa kontrola ciśnienia oleju.
  • #3 10590089
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6173
    Post był raportowany.

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz z komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

+ REGULAMIN -->
    Pkt 3.1.17. (10.9, 15, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

+ REGULAMIN -->
    Pkt 3.1.13. (10.9) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA.
    Początek zdania? Zaczynamy wielką literą.
    Poza tym, o ile się nie mylę, to w polskiej pisowni stosujemy znaki przestankowe takie jak kropka, przecinek i piszemy z ogonkami np. ą, ę itd.
REKLAMA