logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

POLSCY FACHOWCY Prostowanie podłużnicy vw GOLF 3 filmik

kiki11 24 Lut 2012 15:06 5847 14
REKLAMA
  • #1 10592138
    kiki11
    Uczeń
    Ocena: 1

• REKLAMA
  • #2 10592448
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1163
    A potem znajdziemy ogłoszenie na Allegro... ;)

Sprzedam Golfa. Nówka nie śmigana, bezwypadkowy. Drobne otarcia przy zaczepie holowniczym. Padła akumulator, kumpel mnie holował.
    50% ceny rynkowej.
    Samochód jest znany z serii filmów na Youtubie. Okazja!

:D
  • REKLAMA
  • #3 10592508
    Przemo9826
    Ocena: 2493
    Na alusy z jedynym słusznym rantem czyli takim aby piwo szło postawić kasa jest, na przyciemniane szyby kasa jest, na warsztat brak :lol:
  • REKLAMA
  • #4 10595955
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1071
    PRZEMO9826 napisał:
    Na alusy z jedynym słusznym rantem czyli takim aby piwo szło postawić kasa jest, na przyciemniane szyby kasa jest, na warsztat brak :lol:

Ja się obawiam ze to już może być "warsztat" ;)
    Zwróć uwagę na profesjonalne niebieskie gacie, same takie gacie to jest pewnie respekt +10.
  • #5 10599184
    Powerbass
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    To jest jeszcze nic, sam niedawno kupiłem dla jaj golfa II 1.6 GTD za 500zl po czołówce z seicentem, z myślą że pobawie sie w naciąganie tyle że o drzewo a co wyjdzie to wyjdzie reszta części jest dostępna na każdym złomie. Szkoda że nie mam fotek jak wyglądał przed naciąganiem a teraz to nawet przyzwoity dupowóz wyszedł :D :P
  • #6 10599778
    kiki11
    Uczeń
    Mam pytanie czy po takiej pseudo naprawie to auto będzie bezpieczne ??
  • REKLAMA
  • #7 10599795
    Błażej
    Ocena: 3615
    Weź to "pseudo" z "naprawy" i doczep do "bezpieczny". I po takiej naprawie auto będzie pseudobezpieczne.
  • #8 10600278
    Powerbass
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Wiadomo że jak podłużnica jest lekko zgięta to można naciągać bo tak sie robi w warsztatach, jeżeli nie kwalifikuje sie do naciągnięcia należy ją wyciąć i wspawać nową. Niestety takie co kwalifikują się do wymiany często są naciągane i takie auto już nie jest bezpieczne mimo że ładnie wygląda.
  • #9 10601312
    goldsupport
    Poziom 9  
    Te wyczyny można skomentować tylko w jeden sposób: "Polak potrafi". Po takich naprawach ten golfik doskonale nadawał by się na napad na bank, bo na bank robi cztery ślady ;)
  • #10 10608299
    elektryku
    Poziom 16  
    Ocena: 57
    Nie takie się klepało i robiło nówki :D Ile to Passatów przyjechało z Niemiec za 50 euro po pocałunku z ciężarówką, a potem były nówki i szły jak ciepłe bułeczki :)
  • #11 10608319
    goldsupport
    Poziom 9  
    Ale jak masz do tego ramy to możesz prostować a nie jak ci tutaj "fachowcy"
  • #12 10608418
    elektryku
    Poziom 16  
    Rama jest potrzebna jak klepiesz auto po całkowitej kasacji. Tu akurat jest niekonieczna. O ile nie skrzywiło auta i nie robi 4 śladów jest dobrze. Zresztą swojego B3 też tak robiłem i wszystkie badania na SKP przeszedł bez problemu. Obie podłużnice naciągałem drugim autem i nie ma śladu.

Zresztą chyba byś wolał jeździć takim golfem niż taki Audi
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=rjhKEQFHqZw
  • #13 10608577
    Przemo9826
    Ocena: 2493
    elektryku napisał:
    i nie ma śladu

Czy aby na pewno? :D

Dobrze wiesz że w tym wszystkim nie tyle chodzi o sam sposób naprawy, lecz o zatajanie faktów. Prostuj go sobie i naprawiaj - ok, ale przy sprzedaży powiedz że to robiłeś a nie wciskaj kitu że bezwypadkowy. (przykład oczywiście)
  • #14 10608623
    elektryku
    Poziom 16  
    PRZEMO9826 napisał:

Czy aby na pewno? :D

na pewno :D Cały przód był rozebrany w strzępy, do ostatniej śrubki. Prostowana podłużnica zawsze lepiej zniesie uderzenie niż spawana.
    PRZEMO9826 napisał:

Dobrze wiesz że w tym wszystkim nie tyle chodzi o sam sposób naprawy, lecz o zatajanie faktów. Prostuj go sobie i naprawiaj - ok, ale przy sprzedaży powiedz że to robiłeś a nie wciskaj kitu że bezwypadkowy. (przykład oczywiście)

Wiesz, to moja pierwsza bryka, wozi towar po mieście, więc raczej u mnie za parę lat skończy życie :D Ale za sprzedanie takiego Audi jak wyżej z filmie powinno się "wieszać za jaja na latarniach" :D
  • #15 10609076
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat prostowania podłużnicy w Volkswagenie Golfie 3. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z naprawami blacharskimi, wskazując na ryzyko związane z naciąganiem podłużnic, które mogą wpływać na bezpieczeństwo pojazdu. Wskazano, że w przypadku poważnych uszkodzeń, podłużnice powinny być wymieniane, a nie prostowane. Uczestnicy podkreślają, że wiele aut, w tym Golfy, były naprawiane po wypadkach, co może prowadzić do ukrywania ich historii. Wspomniano również o łatwości sprzedaży takich pojazdów, jeśli cena jest atrakcyjna, co może wprowadzać w błąd potencjalnych nabywców.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA