logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarny ekran i BSOD przy aktualizacji sterownika Radeon HD 5650 na Windows 7

Wrobcio123 24 Lut 2012 17:34 2008 6
REKLAMA
  • #1 10592811
    Wrobcio123
    Poziom 9  
    Witam Wszystkich. Mam następujący problem. Podczas aktualizacji sterownika karty graficznej ati radeon hd 5650 pojawia się czarny ekran komputer się zawiesza po chwili wyskakuje blue screen na którym pisze że problem tkwi w pliku atimdag.sys czy coś takiego. Po włączeniu komputera pojawia się komunikat o błędzie BC Code: 116. Dodam że jestem po drugim formacie systemu Windows 7 home premium 64bit przed formatem nie było żadnego problemu z instalacją najnowszego sterownika Amd. Posiadam laptopa Acer procesor i5, 4 gb ram, dysk 640 gb, karta wyżej wymieniona. Próbowałem już wszystkiego aby zaktualizować ten sterownik, nic nie pomoga. Czy ktoś miał podobny problem? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 10592835
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1732
    Rozumiem iż wpierw instalujesz sterowniki od chipsetu po czym dopiero od karty graficznej?.
  • REKLAMA
  • #3 10592848
    Wrobcio123
    Poziom 9  
    Wszystkie sterowniki były zainstalowane zanim próbowałem zaktualizować sterowniki graficzne ponieważ system za drugim razem był przywracany z płyt Acera na gotowo ze wszystkimi sterownikami.
  • REKLAMA
  • #4 10592871
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1732
    Czy na starszych sterownikach pracuje karta bez problemowo?.
  • #5 10592886
    Wrobcio123
    Poziom 9  
    Tak na tych sterownikach co same się wgrały przez Acera karta działa bez problemowo. Chce zaktualizować sterownik z powodu nowych gier które wymagają nowego sterownika, na starych sterownikach są niegrywalne
  • REKLAMA
  • #7 10594749
    Wrobcio123
    Poziom 9  
    Tak. Ten sam błąd podczas instalacji

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z aktualizacją sterownika karty graficznej ATI Radeon HD 5650 na systemie Windows 7, który objawia się czarnym ekranem i błędem BSOD (Blue Screen of Death) z kodem BC Code: 116 oraz plikiem atimdag.sys. Po reinstalacji systemu i zainstalowaniu wszystkich sterowników, problem nadal występuje. Użytkownik potwierdza, że na starszych sterownikach karta działa poprawnie, ale potrzebuje aktualizacji ze względu na nowe gry. W odpowiedziach sugerowane są różne podejścia, w tym instalacja sterowników chipsetu przed graficznymi oraz próba użycia sterowników Omega, jednak te również nie przyniosły rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA