logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Płyta pod Athlon 64 X2 7550 - poprzednia padła...

bbxb 25 Lut 2012 11:18 831 0
  • #1 10595670
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Mam taki problem. Otóż jakiś czas temu wymieniłem sobie procek i dokupiłem RAMu. Nowy procek to Athlon 64 X2 7550. Płyta jaką miałem poprzednio to ASUS M2NPV-VM. Aby zamontować procek w nowej płycie musiałem updateować BIOSa do najnowszej wersji ale to zrobiłem i chodziło git.

Jakiś czas temu wieczorem zakończyłem pracę na kompie, po czym wstaję rano odpalam go a tu zero obrazu na ekranie. Sprawdziłem wszystko i wyszło mi, że walnięta jest płyta - to była już druga M2NPV-VM bo poprzednią załatwiłem ze 2 lata temu :oops:

Szukam teraz nowej płyty. Polowałem na allegro na trzecią M2NPV-VM ale wszystkie mocno używane a cena koło 80zł więc za 150 myślę, że uda się kupić nówkę lepszą technologicznie i parametrycznie.

Czego oczekuję od nowej płyty:
    - jak najlepszej karty graficznej ale zintegrowanej na płycie bo nie gram w gry [no może raz na dwa miesiące Flight Simulator ;) ]
    - złącza DVI
    - stabilności i współpracy z pamięciami [nie wiem czy to pójdzie w Dualu ale mam 1 kość 1 GB i 1 kość 2 GB - z poprzednią płytą te pamięci współpracowały]
    - karty sieciowej zintegrowanej na płycie na RJ45
    - możliwości włożenia do płyty karty muzycznej Creative SoungBlaster Extreme X-Fi

Jeśli ktoś z forumowiczów ma taką płytę używaną [sprawną!] to chętnie odkupię. Kupię też nówkę taką jak polecicie.

Z góry dziękuję za porady i poświęcony czas.

Pozdrawiam.
REKLAMA