Witam.
Chciałbym uzyskać kilka informacji na temat internetu mobilnego na kartę.
1.Czy trzeba podpisywać jakieś umowy ?
2.Czy karta zakupiona w zestawie to zwykła karta SIM ?
3.Wiem, że można doładować kartę przez telefon bądź internet, ale kiedy skończy się limit trzeba, doładować przez telefon. Tutaj może być problem, kiedy telefon nie ma zdjętego simlocka. Jak wtedy doładować internet za pomocą kodu zdrapki ?
4. Czy kod zdrapka to ten sam kod który doładowuje konto telefonów ?
5. Jeżeli odp. na pytanie 4 brzmi nie to gdzie się kupuje oprócz salonów takie zdrapki ?
6.Nie rozumiem czego dot. taryfikacja danych np. w ofercie T-mobile "Taryfikacja wynosi jedynie 3 grosze za 100kB przesłanych danych." Np. przy limicie 8Gb za 80 zł
internet działa do momentu wyczerpania limitu 8Gb więc o co chodzi z tą taryfikacją ?
7.Czy w przypadku przekroczenia limitu jestem jakoś powiadamiany ?
8.Czy internet w przypadku przekroczenia limitu tylko zwalnia czy nie działa w ogóle?
9.Czy możliwe jest, wyrobienie na karcie salda ujemnego ?
10. Czy np. w laptopach modem jest niezbędny ?
11. Czy karta może działać w modemach innych sieci ?
12. Co się dzieje kiedy nie będę doładowywał dłużej swojej karty ?
13. Jaką ofertę polecili byście aktualnie ?
14. Gdzie można sprawdzić zasięg danych sieci ?
Za wszystkie odp. dziękuje .
Chciałbym uzyskać kilka informacji na temat internetu mobilnego na kartę.
1.Czy trzeba podpisywać jakieś umowy ?
2.Czy karta zakupiona w zestawie to zwykła karta SIM ?
3.Wiem, że można doładować kartę przez telefon bądź internet, ale kiedy skończy się limit trzeba, doładować przez telefon. Tutaj może być problem, kiedy telefon nie ma zdjętego simlocka. Jak wtedy doładować internet za pomocą kodu zdrapki ?
4. Czy kod zdrapka to ten sam kod który doładowuje konto telefonów ?
5. Jeżeli odp. na pytanie 4 brzmi nie to gdzie się kupuje oprócz salonów takie zdrapki ?
6.Nie rozumiem czego dot. taryfikacja danych np. w ofercie T-mobile "Taryfikacja wynosi jedynie 3 grosze za 100kB przesłanych danych." Np. przy limicie 8Gb za 80 zł
internet działa do momentu wyczerpania limitu 8Gb więc o co chodzi z tą taryfikacją ?
7.Czy w przypadku przekroczenia limitu jestem jakoś powiadamiany ?
8.Czy internet w przypadku przekroczenia limitu tylko zwalnia czy nie działa w ogóle?
9.Czy możliwe jest, wyrobienie na karcie salda ujemnego ?
10. Czy np. w laptopach modem jest niezbędny ?
11. Czy karta może działać w modemach innych sieci ?
12. Co się dzieje kiedy nie będę doładowywał dłużej swojej karty ?
13. Jaką ofertę polecili byście aktualnie ?
14. Gdzie można sprawdzić zasięg danych sieci ?
Za wszystkie odp. dziękuje .