logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pendrive - wgrany za duży plik. Pokazuje pełny dysk bez etykiety.

Rysiek.K 29 Gru 2004 13:14 1923 5
REKLAMA
  • #1 1094536
    Rysiek.K
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    mam pendriva wprawdzie małego bo tylko 64Mb, nagrywałem na niego plik który przewyższał jego pojemność, mimo iż komputer ostrzegł że plik jest za duży i zapytał czy kontynuować kopiowanie kliknąłem kontynułuj i tu zaczęły sie problemy
    wystarczy że wyjmę go z slotu USB a on pokazuje że dysk jest pełen, brak etykiety.
    Próbowałem go formatować,skanować,nadawać etykietę niby wszystko sie daje zrobić, ale po wyjęciu z usb znów to samo.
    Czy ktoś z was sie spotkał z podobnym problemem?
    Czy można to jakoś naprawić?
    Kolega ma ten sam problem z pen drivem 512Mb
  • REKLAMA
  • #2 1094760
    ZajecBaX
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Witam
    Wejdź do DOS-a. Najlepiej z dyskietki startowej Win95,98,Me, Fdiskiem usuń i utwórz na nowo partycję na "Penie". Możesz nawet go podzielić na partycje. Jest w DOS-ie widoczny przez "fdisk" jako dysk FAT16
    Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 1297484
    Rysiek.K
    Poziom 14  
    Tak też zrobiłem, usunąłem starą prtycję założyłem na nowo, ale podczas formatowania mam komunikat "zła tablica partycji formatowanie przerwane" czy można tę partycję jakoś wybrać zmienić? :|
  • REKLAMA
  • #4 1298179
    willy102
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Masz płytę ze sterami do tego pendiva ? Jak masz to może jest tam jakiś program do naprawy, a jak nie masz to zobacz na stronie producenta.

pozdr
  • REKLAMA
  • #5 1299411
    Rysiek.K
    Poziom 14  
    Sprawdzałem ale nic na str producenta,jak i na płycie nie ma
  • #6 1299832
    willy102
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Może spróbuj usunąć partycję, utwożyć nową i ją sformatować Partytion Magiciem. Może to długo robić, ale zrobić. Pozatym będziesz widział co on ma tam teraz utworzone.

PS.Jakiego producenta jest ten pendrive?
REKLAMA