logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestrator BCS i aplikacja DMSS na Windows Mobile - komunikat System is busy now

Zorro8004 28 Lut 2012 10:03 8286 7
REKLAMA
  • #1 10609684
    Zorro8004
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam wszystkich
    Od jakiegoś czasu bawię się rejestratorem BCS. Wszystko ładnie po sieci śmiga, jest ok.
    Mam problem z aplikacją na telefon. (windows mobile)
    Program został zainstalowany i uruchomiony.
    Po wpisaniu odpowiednich danych i wciśnięciu "LOGIN"
    Wyrzuca mi poniższy komunikat:

System is busy now - tłum.System teraz zajęty

Nie mogę sobie z tym poradzić.
    Może coś jeszcze jest w rejestratorze źle ustawione??

Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10612596
    zenek1984
    Poziom 15  
    Ocena: 33
    Jak masz ustawiony drugi streeam ustaw roździelczość Qcif? Czy masz przekierowany port 37777 i 37778 ?
  • REKLAMA
  • #3 10618357
    bobi1326
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    A czy chodzi Ci po sieci na komputerach podłączonych na zewnątrz? Tzn na komputerach z innym zewnętrznym ip niż rejestratora.
  • REKLAMA
  • #4 10618496
    sebfire
    Poziom 17  
    Sprawdź czy masz zaznaczoną funkcję MultiLog.
  • REKLAMA
  • #5 10618588
    bobi1326
    Poziom 19  
    Multiloga szukasz w kontach. Ustawia się go dla każdego użytkownika osobno, jest do wyboru to pole przy nazwie.
  • #6 11269408
    n3cRo
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Dołączam się do pytania bo mam ten sam problem. Wyskakuje mi komunikat "system is busy" a gdy chcę się zalogować z zewnątrz przez przeglądarke to wyskakuje "System zajęty". Gdy zaś przez program PSS to pisze mi "Brak wystarczających zasobów. System zajęty" Dodam że logowanie z wewnątrz działa ok. Natomiast kiedy loguję się z zewnątrz przez Dyndns który jest ustawiony prawidłowo wyskakuję mi okno logowania i wpisuję login hasło i mam powyższy komunikat. Co to może być bo już mi brak siły. Na routerze przekierowałem wszystkie porty oraz włączyłem DMZ na ip wew rejestratora i dalej pisze że system zajęty. O co mu chodzi ?
  • #7 11302002
    KacSper
    Poziom 11  
    Albo porty albo DMZ, dodatkowo zaktualizuj firmware rej. bo takie problemy były w starszych wersjach rejestratora. Dodatkowo zmniejsz ilość danych wysyłanych przez sieć na minimum, to się robi w ustawieniach kodowania.
  • #8 11305002
    n3cRo
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Dzięki za odpowiedź. Już dałem sobie rade, poprostu na rejestratorze była zaznaczona opcja Priorytet LAN. Odznaczyłem i wszystko działa jak należy :]

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik borykał się z problemem logowania do rejestratora BCS za pomocą aplikacji DMSS na systemie Windows Mobile, otrzymując komunikat "System is busy now". W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie ustawień drugiego strumienia, przekierowania portów 37777 i 37778, oraz włączenia funkcji MultiLog dla użytkowników. Inny użytkownik zauważył, że problem może wynikać z ustawienia priorytetu LAN na rejestratorze, co po odznaczeniu rozwiązało jego problem. Dodatkowo, zalecano aktualizację firmware'u rejestratora oraz zmniejszenie ilości danych wysyłanych przez sieć.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA