logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzyskiwanie danych po usunięciu partycji na WD 20GB, brak formatowania nowych

galaxy_938 29 Gru 2004 17:26 3701 7
REKLAMA
  • #1 1095165
    galaxy_938
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    Otuż mam dysk wd 20GB i przyszedł do mnie kumpel z kompem i pozgrywaliśmy 10Gb muzy i załadowalismy dysk całkowicie, i miałem mu wgrać xp'eka i przez przypadek wywaliłem partycje z mojego dysku a z jego normalnie podzieliłem dysk. U siebie utworzyłem dwie partycje tak jak miałem wcześniej i pod dosem wpisywałem komendę *endelete i nic nie pomogło, jak mogę odzysakć dane ??
    Tych partycji mco utworzyłem nie formatowałem ich.

Z góry dziękuje
    Pozdrawiam Galaxy_938
  • REKLAMA
  • #2 1095312
    Miki01
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    Jesli na dysk nie bylo nic nagrywane w miejsce straconych danych to jest szansa.
    Jest wiele takich programow, musze odszukac w swoich zbiorach na CD.
    Pamietaj ze program musi byc full wersja bo czesto sie zdarza w trialach ze ci wyszuka dane ale nie mozna ich zapisac
    Aha dane musisz zapisac na innym dysku niz ten odzyskiwany.
  • REKLAMA
  • #3 1095319
    galaxy_938
    Poziom 24  
    Miki01 napisał:
    Jesli na dysk nie bylo nic nagrywane w miejsce straconych danych to jest szansa.
    Jest wiele takich programow, musze odszukac w swoich zbiorach na CD.
    Pamietaj ze program musi byc full wersja bo czesto się zdarza w trialach ze ci wyszuka dane ale nie mozna ich zapisac
    Aha dane musisz zapisac na innym dysku niz ten odzyskiwany.

Nic nie było nagrywane oprucz założonych partycji, te partycje nie były formatowne.
  • #4 1095340
    Miki01
    Poziom 17  
    Ja takze odzyskiwalem tylko same pliki, nie usuwalem calej partycji ale to bez znaczenia,
    Najwazniejsza sprawa jest iz nie moze byc nic nagrywane na tym dysku bo jak zapewne kazdy wie dane z dysku nie gina po kasowaniu , poprostu sa zamazywane poprzez nowe dane.
    Zerknij na : http://phazeddl.com/search.php?q=recovery
  • REKLAMA
  • #5 1097623
    galaxy_938
    Poziom 24  
    Nie próbowałem, dla kumpla nie były ąz tak wazne bo se przypomniał że nagrał je wcześniej :-)
  • REKLAMA
  • #6 1097880
    GRIN
    Poziom 30  
    Ocena: 205
    Proponuje Program pt:(PC inspector file Recovery)
    Tylko pamiętaj dane odzyskiwane Zapisuj na Inny Nośnik Nigdy na ten z którego Odzyskujesz
  • #7 1098137
    grzegorzsawczak
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    Użyj unformat.exe => www.symantec.pl
  • #8 1098310
    Miki01
    Poziom 17  
    Przeciez pisze u gory ze usunieta zostala partycja a nie nastapil format wiec co pomoze unformat??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada dysk WD o pojemności 20GB, na którym przez przypadek usunięto partycję bez formatowania nowo utworzonych partycji. Próby odzyskania danych za pomocą polecenia DOS *endelete nie przyniosły efektu. W dyskusji podkreślono, że odzyskanie danych jest możliwe pod warunkiem, że na dysku nie zostały nadpisane oryginalne dane. Zalecane jest użycie pełnych wersji programów do odzyskiwania danych oraz zapisywanie odzyskanych plików na innym nośniku. Sugerowano narzędzia takie jak PC Inspector File Recovery oraz unformat.exe (Symantec), choć unformat może być nieskuteczny, gdyż problem dotyczy usunięcia partycji, a nie formatowania. Wskazano również, że dane po usunięciu partycji nie znikają natychmiast, lecz mogą zostać nadpisane, co utrudnia ich odzyskanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA