logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować bęben w Xerox WorkCentre 5016? Chip i tranzystor

pix07 01 Mar 2012 13:54 4070 5
REKLAMA
  • #1 10618867
    pix07
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam !
    Jak w temacie czy orientuje się ktoś czy jest jakaś możliwość zresetowania tego bębna ? ewentualnie wymiana chipa. Obecny chip to jakiś tranzystor przylutowany do kabelków. Nie wiem czy to startowy czy takie zabezpieczenie ma Xerox.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10622329
    pix07
    Poziom 13  
    Jak mowie że tak wygląda to tak wygląda i nie rób z kogoś idioty, bo tranzystor jeszcze potrafię rozpoznać, a chip to też sobie potrafię znaleźć w Google. Pytałem o możliwość resetu a nie czy to tranzystor czy nie !!! panie św. mikołaju.
  • REKLAMA
  • #4 10622954
    cefram
    Poziom 31  
    Ocena: 92
    Witam

Kolega odpowiedział na twoje pytanie cytuje
    "Jak w temacie czy orientuje się ktoś czy jest jakaś możliwość zresetowania tego bębna ? ewentualnie wymiana chipa."
    Więc nie wiem czemu się pieklisz.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 10623131
    pix07
    Poziom 13  
    bo kolega edytował swojego posta wiec teraz nie wiesz czego się piekle bo dowody zostały wymazane ponieważ kolega sam się kapnął że napisał głupotę... mniejsza o to dziękuje za pomoc.
  • #6 10623230
    piotr_krak
    Poziom 25  
    Ocena: 57
    Napisałem co napisałem szkoda języka wiec wymazałem.

Napisałem jest czip - czyli dla logicznie myślących, kasowania nie ma, wymiana chipa ewentualnie jego zresetowanie.

Skoro dla kolegi czip = tranzystor to nie mamy o czym mówić, który tranzystor pamięta co ma w sobie zapisane, zatem kto tu o głupotach pisze?
REKLAMA