logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować TP-LINK WR743ND jako router z anteną Airlive 5GHz?

krychun3 03 Mar 2012 13:45 2446 7
REKLAMA
  • #1 10627661
    krychun3
    Poziom 10  
    Witam jak ustawić aby to urządzenie działało jako router bez WISP,chcę aby to urządzenie działało jako router z kablem LAN puszczonym z anteny airlive Air Max 5GHz,antena działa w trybie Client Infrastructure proszę o wyjaśnienia :D
  • REKLAMA
  • #2 10629501
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    Od wyjaśniania konfiguracji routerów to są np. instrukcje obsługi. W czym jest problem, co nie działa.... Nawet bezpośrednio po podłączeniu bez "głębszej" konfiguracji powinno, chyba że są np. konflikty podsieci IP. Opisz dokładniej, z czym sobie nie możesz poradzić.
  • REKLAMA
  • #3 10629633
    krychun3
    Poziom 10  
    Jest taka sprawa że tam zrobię Quick Setup i wyszukuje mi tą sieć wifi w telefonie lecz strona nie odpowiada"np: Adres URL jest niedostępny" co może być przyczyną?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 10629662
    salmon
    Ocena: 262
    Sprawdź stronę statusu routera, czy masz przydzielony adres IP po stronie WAN - tak w ogóle, to adres IP miałeś przydzielany statycznie czy dynamicznie ? Musiałeś podać adres swoje karty sieciowej dostawcy ? Ustawiłeś zabezpieczenia i klucz dostępu sieci bezprzewodowej ? Pokaż wyniki komend "ipconfig /all" bez podłączonego routera, screen ze statusu routera po jego podłączeniu.
  • REKLAMA
  • #5 10630134
    krychun3
    Poziom 10  
    Gdy wybiorę AP Router ; PPoE -nie mogę połączyć się z moim internetodawcą (kabel umieszczony w WAN)?
    @ Foty podeślę juro rano :D
  • #6 10631149
    krychun3
    Poziom 10  
    Zdjęcia:
    1.Jak skonfigurować TP-LINK WR743ND jako router z anteną Airlive 5GHz?
    2.Jak skonfigurować TP-LINK WR743ND jako router z anteną Airlive 5GHz?
  • Pomocny post
    #7 10631210
    jimasek
    Ocena: 2680
    krychun3 napisał:
    PPoE -nie mogę połączyć się z moim internetodawcą

Login i hasło do serwera PPPoE poprawnie masz wpisane?
    Screen-y wklej zgodnie z zasadami tego forum Link.
  • #8 10631264
    krychun3
    Poziom 10  
    Ok dzięki za pomoc,problem rozwiązany :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak skonfigurować router TP-LINK WR743ND do pracy jako router bez WISP, z kablem LAN podłączonym do anteny Airlive Air Max 5GHz, która działa w trybie Client Infrastructure. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie statusu routera oraz przydzielonego adresu IP po stronie WAN, a także poprawności ustawień PPPoE. Użytkownik miał problemy z dostępem do strony routera oraz z połączeniem z dostawcą internetu. Po wymianie informacji i przesłaniu zrzutów ekranu, problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA