logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kod producenta do zmiany ustawień sterownika Rapid 5 Compit

redo10000 04 Mar 2012 18:28 10152 8
REKLAMA
  • #1 10633376
    redo10000
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam

Czy zna ktoś może kod producenta do nastaw sterownika Rapid 5 firmy Compit. Posiadam taki sterownik i chciałbym zmienić jedno ustawienie fabryczne - nie mniej do tego jest potrzebny kod producenta. Czy ktoś z forumowiczów zna może ten kod oraz sekwencję klawiszy aby edytować parametry producenta?
  • REKLAMA
  • #2 10671069
    matti110
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    ja również chciałbym zmienić jeden parametr... nikt nie ma tego kodu, instrukcji jak odblokować parametry producenta?
  • #3 10671478
    redo10000
    Poziom 10  
    Matti a orientujesz się może czy sprzedawcy kotłów nie udostępniają tych kodów?
  • REKLAMA
  • #4 10685889
    matti110
    Poziom 11  
    niestety nie mam pojęcia, mój znajomy ma taki sam kocioł i też chciałby zmienić jakis parametr. mnie interesuje głównie czas do wyłączenia pomp czy jakoś tak... tam jest ustawione 15 min... jakby wydłużyc ten czas wyeliminowałbym u siebie problem z alarmem nr6, bo po załączeniu pompy po stanie podtrzymania kiedy to zimna woda jest w kaloryferach nie osiaga za szybko kocioł temperatury i gaśnie, a duzo mu nie brakuje ;/
    Znajomy ma sie dowiedzieć o ten kod i ma mi dać znać, jak coś będe wiedział to napisze ;]
    Pozdr
  • #5 10687280
    ziomekorko
    Poziom 19  
    Ocena: 176
    Kod do menu producenta to 199, ale zmiany w nim mogą zaszkodzić.
  • REKLAMA
  • #6 10693583
    redo10000
    Poziom 10  
    Prawdopodobnie chodzi tu o "czas do wyłączenia kotła". Fabrycznie jest on ustawiony na 15 minut. Ja mam ten sam problem - Alarm nr 6 i dużo faktycznie nie brakuje. A ile znajomy ma powierzchni do ogrzania ( czy ocieplonej czy nie ) i jakiej mocy jest piec ( tak z ciekawości ).

Dodano po 1 [minuty]:

Acha, kod 199 nie działa, prawdopodobnie albo jest zły, albo trzeba znać jakąś procedurę ( sam kod to być może nie wszystko ).
  • REKLAMA
  • #7 11348127
    matti110
    Poziom 11  
    dokładnie, kod 199 nie działa... a już się ucieszyłem hehe że zmanie ten parametr... Nikt nie wie jaka jest procedura zeby to odblokować ? :(
  • #9 15187272
    darekled
    Poziom 1  
    Ocena: 9
    kod 199 działa tylko trzeba dmuchawę ustawić na 1%

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum poszukują kodu producenta do zmiany ustawień sterownika Rapid 5 firmy Compit. Główne zainteresowanie dotyczy zmiany fabrycznego ustawienia czasu wyłączenia kotła, który jest domyślnie ustawiony na 15 minut. W dyskusji pojawił się kod 199, jednak niektórzy użytkownicy zgłaszają, że nie działa on bez dodatkowej procedury. Wskazówki sugerują kontakt z producentem w celu uzyskania pomocy oraz informację, że kod 199 może działać tylko przy ustawieniu dmuchawy na 1%.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA