logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Buczenie w głośnikach Mode Com MC-2810 - wadliwy zasilacz w subwooferze?

jezyk87 30 Gru 2004 13:10 1374 4
REKLAMA
  • #1 1097502
    jezyk87
    Poziom 2  
    Witam
    Nabylem zestaw głośników 5.1 firmy Mode Com model MC-2810. Po podłączeniu do sieci (bez podłączania do kompa) z głośników wydobywało się dziwne buczenie. Po dlugotrwałych poszukiwaniach znalazłem na forum ze przyczyna tego jest wadliwy zasilacz w subwooferze ktory jest w tym modelu glosnikow.

CYTAT:
    ...Bo buczenie to pochodzi najprawdopodobniej od zasilacza w subwooferze. Na następny dzień zadzwoniłem do serwisu modecoma i po krótkiej rozmowie kazali mi odesłać głośniki do nich. Po tygodniu dostałem całkiem nowe głośniki i dalej jest tak samo.
    Napisałem maila do serwisu i oto co mi odpisali:

Cytat:
    Witam
    Nasz dział techniczny nieustannie pracuje nad jakością głośników, analizujemy uwagi od naszych klientów i dokonujemy udoskonaleń technicznych. Ten model, niestety, podczas pracy emituje "buczenie" które przy niedużym nagłośnieniu jest słyszalne, przepraszamy za niedogodności w użytkowaniu tego produktu.
    Pozdrawiam
    K.F.
    Specjalista ds. serwisowych

Po odniesieniu ich do sklepu dowiedzialem sie ze to buczenie jest normalne, pochodzi ono ze stanu jak to nazwal "czuwania" glosnikow i ze to jest normalne. Wedlug sprzedajacego z kazdych glosnikow wydobywa sie takie buczenie(niby od wzmacniacza). Rozumiem gdybym na maxa podglosnil ale po samym podlaczeniu do sieci?? Czy to jest normalne??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1097609
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    głośniki są chyba na gwarancji więc nie można nic z nimi robić, ja wymieniłbym je na inne , albo te zwrócił a kupił w sklepie inny zastaw po przesłuchaniu , też mam głośniki ale jakiegoś szczególnego buczenia nie stwierdziłem , pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1099443
    Kaszmirek
    Poziom 19  
    No tak ale produkt można zwrócić na podstawie niezgodności towaru z umową 9no chyba, że na głośnikach pisze Uwaga buczą!!!).
    Kiedyś sam miałem podobny problem no i przedstawienie jasnych argumentów pomogło. :)
    Tu jest link do tej ustawy http://www.abc.com.pl/serwis/du/2002/1176.htm
    Przeczytaj w szczególności okolice art. 4, 5, 7, 8, a najlepiej całą ustawę...
    Jak przedstawi się im sprawę jasno to powinni "popuścić" a jak nie to i tak spróbować zawsze warto.

Pozdrawiam
REKLAMA