Mam Win XP Prof. Od bardzo dawna używam drukarki HP LJ 5L, podłączonej do LPT. Dla syna kupiłem przejściówkę USB-LPT i zachciało mi się jej wypróbować u mnie. Usunąłem drukarkę i zainstalowałem na przejściówce. Po sprawdzeniu, usunąłem ją we folderze Drukarki i faksy. Po restarcie, drukarka sama zainstalowała się i drukowała. Jednak po każdym wyłączeniu i włączeniu, komputer nie nawiązuje z nią połączenia, zadanie drukowania "wisi" w nieskończoność i pomaga jedynie ponowne usunięcie drukarki i jej zainstalowanie.
Usunąłem sterowniki z systemu za pomocą programu do usuwania sterowników i to nie pomogło. W końcu wyszukałem pliki sterownika i usunąłem je ręcznie, ale to też nie pomogło.
U syna jest identycznie, też ma Win XP Prof i nie można przywrócić sprawnego połączenia drukarki z komputerem. Z tego wniosek, że problem nie dotyczy konkretnego komputera.
Usunąłem sterowniki z systemu za pomocą programu do usuwania sterowników i to nie pomogło. W końcu wyszukałem pliki sterownika i usunąłem je ręcznie, ale to też nie pomogło.
U syna jest identycznie, też ma Win XP Prof i nie można przywrócić sprawnego połączenia drukarki z komputerem. Z tego wniosek, że problem nie dotyczy konkretnego komputera.