logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LJ5N nie drukuje z komputera przez LPT - błąd drukowania, brak wykrywania

uki90 01 Lut 2006 19:53 1128 4
REKLAMA
  • #1 2246547
    uki90
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam
    Ostatnio nie mogę nic wydrukować. Drukarka jest podłączona do portu LPT, nowym kablem na którym drukuje około miesiąc. Drukarka jest sprawna drukuje stronę autotestu, wyświetla na wyświetlaczu komunikaty. Kiedy chcę coś wydrukować to nie widać, żeby coś odbierała, a na kompie pokazuje błąd drukowania(załączony screen). Kiedy chcę ją zainstalować autymatycznie to komputer jej nie wykrywa, co mnie zdziwiło, ponieważ wcześniej wykrywał, więc instaluje ją ręcznie. Gdzie tu może być problem? Co moge zobić, żeby było ok?
    Załączniki:
    • HP LJ5N nie drukuje z komputera przez LPT - błąd drukowania, brak wykrywania screen.JPG (54.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2248221
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Moze padł port.. a prówałeś w czystym dosie wysłać jej na port jakiś plik??
  • REKLAMA
  • #3 2249042
    machina73
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 8
    Zmień w biosie protokół transportowy portu drukarki na ECC powinno zadziałać.

machina
  • REKLAMA
  • #4 2249283
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 446
    w tych drukarkach często pali się port równoległy
  • #5 2251875
    uki90
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    A naprawa tego jest prosta? A może da się podłączyć za pomocą seriala bo jest z tyłu drukarki taki port? No i jak można sprawdzić, czy port LPT działa, czy nie?
    ps. W biosie za bardzo nie wiem jak to zrobić, a jeśli chodzi o Dos to też sie nie znam.
REKLAMA