logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5130 nie włącza się po nieudanej aktualizacji oprogramowania

damster22 14 Mar 2012 15:57 2844 9
REKLAMA
  • #1 10676511
    damster22
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam mam taki problem a mianowicie nokia 5130 zaczęła mi się resetować wyłączać więc postanowiłem zaktualizować softa niestety podczas aktualizacji coś się nie powiodło robiłem wszystko według poleceń odłącz wyjmij baterie ... na początku pojawiał się biały ekran jednak po kilku próbach przestała nokia całkowicie reagować poczytałem fora i próbowałem Phoenixem tą nokie postawić bez skutku oddałem do serwisu jednak im też się nie udało nic zdziałać co robić ? są jakieś szanse na uratowanie tego telefonu ?
  • REKLAMA
  • #2 10676538
    jayu0
    Poziom 37  
    Ocena: 141
    Szanse są zawsze. Podstawowa sprawa czy są backupy certów i imei :D
    Zanieś do innego, lepszego serwisu.
  • REKLAMA
  • #3 10676563
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 552
    W tym modelu takie objawy daje układ COMBO ( procesor z pamięcią ).
    Może być też uwalony układ zasilania ale w to wątpię.
  • REKLAMA
  • #4 10676574
    damster22
    Poziom 9  
    a domowymi sposobami się nie da ? po podłączeniu czasami coś załapie bo na kąpie się zaczyna instalacja. telefon drogi ogólnie nie jest ale szkoda go skoro niby tylko oprogramowanie padło chyba że od tego włączania i wyłączania się popieprzyło. To jaki serwis w łodzi oferujecie?
  • REKLAMA
  • #5 10676586
    grubas
    Poziom 40  
    W domu to phoenix lub boxem jak posiadasz.
    A jak nie to tylko serwis.
  • #6 10676615
    damster22
    Poziom 9  
    to jaki serwis w łodzi proponujecie ? byłem w jednym i lipka w drugim nawet nie chciał brać jak usłyszał że już w jednym serwisie był ten telefon
  • #7 10676621
    jayu0
    Poziom 37  
    Ocena: 141
    Tu Popatrz :D
  • #8 10678261
    RometFan;p
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Eee... No ja bym popróbował jeszcze phoenixem przez "dead usb flashing". Tylko może usuń najpierw wszystko co nokii z dysku, Najlepiej programem "nokia pc suite cleaner", oczywiście stoarego phoenixa też usuń. Potem poszukaj w necie najnowszej wersji, pobierz paczkę z softem z blue-nokia, i próbuj. Nie często udaje się za pierwszym razem.
  • #9 10679238
    grubas
    Poziom 40  
    I dobrze naładuj baterię oraz podczas wgrywania SW podłącz ładowarkę.
  • #10 10684491
    damster22
    Poziom 9  
    Nadal lipa nowy soft(07.91) nowy Phoenix Service Software 2011.46.002.47246 cracked

Flashing started
    Creating product data items list
    Product data items list created
    Backup not required
    Flashing phone
    Initializing
    Scanning image files...
    Waiting for USB device...
    Loading secondary boot code: 14592 bytes
    Error sending Secondary binary data to Boot Server, 0x8400A814
    ERROR: Failed to set phone to flashmode
    Starting to recover the phone
    Recovering phone
    Initializing
    All operations completed
    Product flashing aborted

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z telefonem Nokia 5130, który przestał się włączać po nieudanej aktualizacji oprogramowania. Po próbie aktualizacji telefon zaczął się resetować, a po kilku nieudanych próbach całkowicie przestał reagować. Użytkownik próbował użyć oprogramowania Phoenix do naprawy, ale bezskutecznie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może leżeć w uszkodzeniu układu COMBO lub zasilania. Rekomendują również próbę "dead USB flashing" oraz upewnienie się, że bateria jest naładowana podczas wgrywania oprogramowania. Użytkownik poszukuje również rekomendacji dotyczących serwisów w Łodzi, które mogłyby pomóc w naprawie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA