Witam, mam taki problem, mam sterownik A445 i napęd osiowy WA 400 zamontowany poziomo, wchodzę w opcje programowania 01 (programowanie położeń krańcowych), potem przytrzymuję przycisk otwierania bramy, reakcja jest taka, że brama podnosi się ~30cm i zatrzymuje się, to samo dzieje się podczas zamykania bramy (zamyka i nagle STOP).
Na wyświetlaczu jest komunikat o błędzie 21 i 41
-bezpiecznik jest cały bo silnik kręci
-wykluczam trudne poruszanie bramy gdyż, na programie 02 służącym do testu, brama swobodnie otwiera się, nic jej wtedy nie zatrzymuje
-przewód do gniazda x40 w sterowniku a445 prawidłowo podłączony do gniazda napędu WA 400
-wszystkie krańcówki sprawdzone, są sprawne
podczas podnoszenia bramy dioda RSK (żółta) załączona czyli wszystko OK
Dioda czerwona podczas podnoszenia się bramy nie świeci się czyli nie działa wtedy SKS, gdy brama nagle sama się zatrzyma to dioda czerwona również jest wyłączona.
Myślałem o wymianie optosensorów, wydaje mi się, że działają poprawnie, gdy przerwę barierę zaświeci się dioda czerwona.
Zresetowałem ustawienia sterownika program 99 kod 04 (ustawienia fabryczne)
na wyświetlaczu jest litera $$U={_}^{_}$$ tzn. sterownik niezaprogramowany, dwie kreski oznaczają: nie podłączono przewodu lub podłączono nieprawidłowo (spoczynkowego na nadajniku wartości absolutnej AWG/spoczynkowego na sterowniku położenia bramy TPG) do gniazda x40
Nie posiadam dokumentacji do napędu osiowego WA 400, czy jest w nim regulacja otwierania, zamykania? może tu jest problem
Miał ktoś podobny problem?
Na wyświetlaczu jest komunikat o błędzie 21 i 41
-bezpiecznik jest cały bo silnik kręci
-wykluczam trudne poruszanie bramy gdyż, na programie 02 służącym do testu, brama swobodnie otwiera się, nic jej wtedy nie zatrzymuje
-przewód do gniazda x40 w sterowniku a445 prawidłowo podłączony do gniazda napędu WA 400
-wszystkie krańcówki sprawdzone, są sprawne
podczas podnoszenia bramy dioda RSK (żółta) załączona czyli wszystko OK
Dioda czerwona podczas podnoszenia się bramy nie świeci się czyli nie działa wtedy SKS, gdy brama nagle sama się zatrzyma to dioda czerwona również jest wyłączona.
Myślałem o wymianie optosensorów, wydaje mi się, że działają poprawnie, gdy przerwę barierę zaświeci się dioda czerwona.
Zresetowałem ustawienia sterownika program 99 kod 04 (ustawienia fabryczne)
na wyświetlaczu jest litera $$U={_}^{_}$$ tzn. sterownik niezaprogramowany, dwie kreski oznaczają: nie podłączono przewodu lub podłączono nieprawidłowo (spoczynkowego na nadajniku wartości absolutnej AWG/spoczynkowego na sterowniku położenia bramy TPG) do gniazda x40
Nie posiadam dokumentacji do napędu osiowego WA 400, czy jest w nim regulacja otwierania, zamykania? może tu jest problem
Miał ktoś podobny problem?