logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce 7800GS (AGP) - po zainstalowaniu sterownika czarny ekran

ry62s 14 Mar 2012 22:35 2526 9
REKLAMA
  • #1 10678580
    ry62s
    Poziom 10  
    Posiadam komputer Dell Optiplex GX270 z kartą graficzną GeForce 7800GS (AGP) problem polega na tym ze nie wyświetla mi się pulpit (po ładowaniu systemu czarny obraz), chyba ze uruchomie w trybie awaryjnym. Szukałem troche po forach i znalazłem program "Driver Swepper" który usuwa całkiem sterownik wtedy komputer uruchamia sie normalnie ale bez sterownika i karta nie spełnia swoich możliwości, gdy wgram go ponownie ..problem wraca.

P.S
    Wyświetlił mi się też raz BlueScreen z problemem nvddmkm
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1133476.html

przeczytałem dużo tematów związanych z moim problemem i na razie doszedłem tylko do tego ze włącza mi sie ale bez sterownika nVidia
  • REKLAMA
  • #2 10678654
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3545
    Jakie sterowniki instalowałeś? Jeżeli najnowsze to sprawdź na jakiejś starszej wersji.
    Dodatkowe zasilanie podpięte?
  • REKLAMA
  • #3 10678668
    ry62s
    Poziom 10  
    dodatkowe zasilanie podpiete, jeżeli by nie bylo komputer wydawał by dzwięk awaryjny
    sterownik instalowałem najnowszy ze strony nvidia, mam system windows 7 wiec nie wiem czy starsze sterowniki będą pasować ale spróbuję
  • REKLAMA
  • #5 10680185
    ry62s
    Poziom 10  
    w biosie malo moge zobaczyc a co dopiero zmienic (malo opcjonalny bios dell'a)
    rozdzielczosc 1280x1024 caly czas taką mam, czestotliwosc nie jest podana wszystkie informacje są niedostępne

po instalacji sterownika monitor powinien mrugnąć, przynajmniej zawsze tak było a teraz się zainstaluje prosi o uruchomienie ponowne ładuje się system i znów czarny obraz więc uruchamiam awaryjnie odinstalowywuje sterownik i wtedy się włącza
  • #6 10681092
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 586
    ry52s, prosiłem o coś.
  • #7 10685252
    ry62s
    Poziom 10  
    ...? jakieś pomysły
  • REKLAMA
  • #8 10686249
    iPC Serwis
    Poziom 13  
    karta grafiki nowa czy używana?

Dodano po 2 [minuty]:

źle doczytałem, jęśli w trybie awaryjnym działa bez sterowników a po instalce sterów nie działa to przegrzany BGA, karta raczej do wymiany

Proszę poprawić błędy pisowni w swoich wypowiedziach! 3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. [DriverMSG]
  • #9 10686542
    Werales
    Poziom 2  
    iPC Serwis napisał:
    karta raczej do wymiany
    aaalbo za stary sterownik.
    Sprawdź , czy masz system 32- czy 64-bitowy, i pobierz ster na ten którego masz. Spróbuj zainstalować. Jeśli problem nadal będzie się pojawiał, to niech leci na serwis.
  • #10 10730558
    ry62s
    Poziom 10  
    karta chyba za stara na serwisowanie, sterownik najnowszy. Po prostu się już chyba wyjechała

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą graficzną GeForce 7800GS (AGP) w komputerze Dell Optiplex GX270, polegający na czarnym ekranie po zainstalowaniu sterownika, który działa jedynie w trybie awaryjnym. Po usunięciu sterownika komputer uruchamia się normalnie, ale bez pełnej funkcjonalności karty. Użytkownik próbował najnowszych sterowników z strony NVIDIA, ale problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie starszych wersji sterowników, ustawień rozdzielczości i częstotliwości odświeżania, a także możliwości przegrzania karty graficznej. Wskazano również na konieczność sprawdzenia, czy system operacyjny jest 32- czy 64-bitowy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA