logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson SX 200 Nie drukuje po użytkowaniu zamienników

hryniu71 19 Mar 2012 09:14 2901 4
REKLAMA
  • #1 10694794
    hryniu71
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z tą drukarką a w zasadzie z jej użytkowaniem po zainstalowaniu nieoryginalnych tuszy TF1. Gdy je zainstalowałem drukarka bardzo słabo drukowała- wyrównywałem dysze, czyściłem je , itp - jednak i te zamienniki były tak kiepskie że drukowały się tylko paski. Ale najgorsze jest to że jak włożyłem oryginały epsona to drukarka przestała w ogóle drukować. Znowu zrobiłem wyrównywanie dysz, i czyszczenie, ale mimo wszystko nic to nie dało. Urządzenie nie drukuje nawet kropki :P
  • REKLAMA
  • #2 10697313
    igord
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    To nie jest już drukarka pierwszej młodości. Problem raczej nie dotyczy tego, że stosujesz zamienniki. Ja w kilku drukarkach, szczególnie Epsonach stosowałem najtańsze zamienniki i nie było nigdy z nimi żadnego problemu.
  • REKLAMA
  • #3 10697635
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Albo przytkana głowica całkowicie się zatkała, albo problem dotyczy pompki od tuszu, a konkretnie jej wężyka - może być zapchany zaschniętym tuszem lub odczepiony z zamocowania. Inne mniej prawdopodobne możliwości to uszkodzona mechanicznie głowica lub elektronika drukarki.
  • REKLAMA
  • #4 10698557
    hryniu71
    Poziom 2  
    Ale najdziwniejsze jest to, że drukarka była non stop używana. Przed włożeniem tych zamienników wszystko działało jak należy, użytkowałem ją praktycznie codziennie i to nie pierwsze zamienniki były jakie włożyłem. A tu nagle po tych tf1 coś padło :(
  • #5 10698755
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1533
    hryniu71 napisał:
    A tu nagle po tych tf1 coś padło

Masz odpowiedź. Zapchana głowica. Metody jej udrożnienia są opisane na forum.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA