logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak odzyskać partycję systemową XP z obrazu DMDE od sektora 11266048?

Kwazor 22 Mar 2012 21:41 1354 1
ADVERTISEMENT
  • #1 10709121
    Kwazor
    Level 33  
    Help: 184
    Rate: 529
    Cześć ! Ja własnie siwieje i mam spory problem z odzyskaniem partycji systemowej z obrazu wykoannego w DMDE.

Swego czasu zainstalowałem sys XP.. niestety nie zauważyłem że na początku dysku jest 5GB partycja ( jakieś śmieci po viście)
    Partycja systemowa zaczynała się od sektora 11266048 do 271245312 i taki obraz wykonałem... I chyba moim błedem było niezapisanie pliku z aktualnym partycjonowaniem dysku.
    Wsio smigało do czasu pojawienia się badu logicznego w sektorach obejmujacych folder system32.. oczywiscie wykonałem erase waits sektory 2 wrociły do zycia ale folder był pusty i nawet próba wgrania pliku .DLL uszkodzonego to komunikat bład CRC danych..

No to co : usunełem partycje systemową i tę która była przednim 5GB ( i jakies miejsce nieprzydzielone..)

Proba wgrania obrazu na sztywno czyli od sektoa A do sektora Z 1:1 ...

Gparted nie widzi partycji zadnej do zamontowania . DMDE jak zapisze do MBR to widows nie staje (hall.dll brak) odpalenie w komputerze stacjonarnym to sprawdzenie spojnosci plików i tona błedów i próba ich naprawy..

Oczywiscie DMDE od razu wrzuca od 63 sektora do 271245374

Co robić w takim bezsensownym przypadku ? Lub gdzie robię bład ?
  • ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT