logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DMDE nie widzi plików na partycji $volume 03 – brak prawidłowych klastrów MFT, błędy we/wy

Skazo 24 Mar 2012 14:17 6391 7
REKLAMA
  • #1 10714087
    Skazo
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam mam dysk z którego chcę odzyskać dane. Wklejam obraz z dmde:

DMDE nie widzi plików na partycji $volume 03 – brak prawidłowych klastrów MFT, błędy we/wy

Dane, które chcę odzyskać są na partycji $volume 03. Problem polega na tym, że nie wyświetla mi plików które są na tej partycji. Gdy chcę otworzyć partycję wyskakuje mi " nie ma żadnych prawidłowych klastrów początkowych MFT. Ogólnie dysk jest chyba na wymarciu bo strasznie wolno chodzi, potem zrobię mu format całkowity ale najpierw chcę odzyskać dane. Zrobiłem "szukaj ntfs" po 2 dniach skanowania zapisałem log na dysku. Ogólnie ciągle wyskakuje mi coś typu " błąd urządzenia we/wy" Gdy chcę otworzyć tą partycję wyskakuje mi najpierw okienko:

a potem właśnie "nie ma żadnych prawidłowych klastrów początkowych mft, kontynuować mimo to ?" gdy wybiorę "tak" wyświetla się taki obrazek:

Po czym gdy chcę otworzyć jakiś katalog to chce szukać mft.

Macie jakieś rady co z tym zrobić ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 10718036
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 413
    rapidsebuja - Jeśli jest możliwość odzyskania struktury to lepiej ja odzyskiwać a na odzysk RAW zawsze będzie czas.
  • #5 10729977
    Skazo
    Poziom 9  
    Podaję jeszcze smart. Po wykonaniu skanu ntfs (bardzo bardzo długo to trwało, z resztą cały dysk bardzo wolno chodzi, gdy na początku wczytuje lba lba0 idzie normalnie a na lba 1 trzeba sporo czekać), zapisałem log. Gdy otwieram partycję ( bardzo wolno to idzie) i po dłuższym czekaniu widzę pliki to te które mnie interesują mają krzyżyki

• REKLAMA
  • #6 10747191
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Podstawa przed działaniem !
    1) Wszelkie polecenia skanowania programem np. PhotoREc czy DMDE należy wykonywać na sprawnym dysku !
    2) Dysk jest uszkodzony więc należy NAJPIERW wykonać kopie posektorową a nie dobijać go!
  • #7 10892075
    Mozo112
    Poziom 2  
    Kolego migol21, mam pytanie odnośnie tego dysku (jest mój, wcześniej pisał kolega który starał się dane odzyskać).

Chciałbym się poradzić co z tym fantem robić, jednak wolałbym porozmawiać np na gg czy coś takiego. Mógłbyś podać do siebie jakieś namiary? GG? E-mail?
  • #8 10893161
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    1) Napisałem co trzeba zrobić
    2) Przecież wszystko co potrzebne jest na elektrodzie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odzyskaniem danych z uszkodzonego dysku, na którym partycja $volume 03 nie wyświetla plików z powodu błędu "brak prawidłowych klastrów początkowych MFT". Dysk działa bardzo wolno, co sugeruje jego uszkodzenie. Użytkownik wykonał skanowanie NTFS, ale napotkał błędy urządzenia we/wy. Użytkownicy forum zalecają wykonanie kopii posektorowej dysku przed dalszymi działaniami oraz sugerują użycie programów takich jak DMDE i PhotoRec do odzyskiwania danych. Podkreślają, że odzyskiwanie struktury plików jest preferowane przed odzyskiwaniem danych w formacie RAW.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA